Bulis kaják

Töki pompos - avagy paraszt pizza -

2013.02.19 17:54
Hozzávalók:  Tésztához:0,5 kg liszt, 1 cs élesztő, 1 dl langyos tej, pici cukor, 2-3 dl olaj, 2 db közepes burgonya, só kb. 1 ek. Töltelék: 1 nagy tejföl, 1 fej lila hagyma, 1 cs. kockázott bacon, reszelt sajt, 1-2 gerezd fokhagyma, só Készítése: A krumlit megtisztítom, kockára vágom,...

Házi tortillachips

2013.01.20 17:19
HÁZI TORTILLACHIPS Hozzávalók: 13 dkg kukorica liszt, 13 dkg búzaliszt, só, 3 ek olaj, 1,5 dl langyos víz. Készítése: Az alapanyagokat összegyúrjuk, pihentetjük kb 20 percet, majd 5-6 részre osztjuk. Lisztezett deszkán a cipókat kinyújtjuk 2-3 mm-re, háromszögeket vágunk belőle. Előmelegített...

Kukoricás fánkok

2013.01.20 17:19
KUKORICÁS FÁNKOK Hozzávalók: 12 dkg liszt, 1 db 35 dkg kukorica konzerv, 1,5 dl tej, 1 tojás, ½ tk sütpor, só, bors, olaj a sütéshez. Készítése: Lisztet a sóval, sütőporral elkeverem, a tojást felverem, hozzáadom a tejet és a liszthez öntöm, simára keverem, hozzáadom a kukoricát. Olajat...

Szalámi koszorú

2013.01.20 17:18
SZALÁMI KOSZORÚ Hozzávalók: 3 csésze liszt, 1 csésze tej, 2,5 dkg élesztő, 8 dkg olvasztott vaj, 1 mk cukor, só, 1 tojás. Töltelékhez: 25-30 szelet szalámi, durvaszemű só, szezámmag, 1 tojás. Készítése: Az élesztőt felfuttatjuk, hozzákeverjük a szárazanyagokhoz, duplájára kelesztjük. Kelesztést...

Sült céklás bruschetta

2013.01.20 17:11
SÜLT CÉKLÁS BRUSCHETTA Hozzávalók: 2 cékla, 2 tk köménymag, 2 piso chili paprika felszeletelve, 1 ek balzsamecet, 1 bagett, 3 ek olivaolaj. Készítése: Sütőt előmelegítjük. A céklákat fóliába csomagolva megsütjük 40-50 perc, fóliában hagyjuk kihűlni. Meghámozzuk, kis kockára vágjuk. Köményt...
<< 1 | 2 | 3 | 4