Bulis kaják
Töki pompos - avagy paraszt pizza -
2013.02.19 17:54
Hozzávalók:
Tésztához:0,5 kg liszt, 1 cs élesztő, 1 dl langyos tej, pici cukor, 2-3 dl olaj, 2 db közepes burgonya, só kb. 1 ek.
Töltelék: 1 nagy tejföl, 1 fej lila hagyma, 1 cs. kockázott bacon, reszelt sajt, 1-2 gerezd fokhagyma, só
Készítése:
A krumlit megtisztítom, kockára vágom,...
Házi tortillachips
2013.01.20 17:19
HÁZI TORTILLACHIPS
Hozzávalók:
13 dkg kukorica liszt, 13 dkg búzaliszt, só, 3 ek olaj, 1,5 dl langyos víz.
Készítése:
Az alapanyagokat összegyúrjuk, pihentetjük kb 20 percet, majd 5-6 részre osztjuk.
Lisztezett deszkán a cipókat kinyújtjuk 2-3 mm-re, háromszögeket vágunk belőle.
Előmelegített...
Kukoricás fánkok
2013.01.20 17:19
KUKORICÁS FÁNKOK
Hozzávalók:
12 dkg liszt, 1 db 35 dkg kukorica konzerv, 1,5 dl tej, 1 tojás, ½ tk sütpor, só, bors, olaj a sütéshez.
Készítése:
Lisztet a sóval, sütőporral elkeverem, a tojást felverem, hozzáadom a tejet és a liszthez öntöm, simára keverem, hozzáadom a kukoricát.
Olajat...
Szalámi koszorú
2013.01.20 17:18
SZALÁMI KOSZORÚ
Hozzávalók:
3 csésze liszt, 1 csésze tej, 2,5 dkg élesztő, 8 dkg olvasztott vaj, 1 mk cukor, só, 1 tojás.
Töltelékhez: 25-30 szelet szalámi, durvaszemű só, szezámmag, 1 tojás.
Készítése:
Az élesztőt felfuttatjuk, hozzákeverjük a szárazanyagokhoz, duplájára kelesztjük.
Kelesztést...
Sült céklás bruschetta
2013.01.20 17:11
SÜLT CÉKLÁS BRUSCHETTA
Hozzávalók:
2 cékla, 2 tk köménymag, 2 piso chili paprika felszeletelve, 1 ek balzsamecet, 1 bagett, 3 ek olivaolaj.
Készítése:
Sütőt előmelegítjük.
A céklákat fóliába csomagolva megsütjük 40-50 perc, fóliában hagyjuk kihűlni.
Meghámozzuk, kis kockára vágjuk.
Köményt...