Húsos ételek
Káposztás kelt gombóc Borbás Marcsitól
2013.03.14 10:22
Hozzávalók: 1 kg káposzta, 2 vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 1 kg sertéshús, fél szál füstölt kolbász, 30 dk húsos szalonna, pirospaprika, só.
Gombóchoz: 3 dl víz, 5 dkg élesztő, pici cukor, 1 tojás, 1 kk só, liszt.
Készítése:
Húst kockára vágjuk, kolbászt 4-5 cm-es darabokra, szalonnát apróra...
Töltött rántott sertésköröm
2013.03.05 11:40
Hozzávalók:
2 sertésköröm, 15-20 dkg csirkemáj, 1 doboz gomba, vöröshagyma, fokhagyma gerezd, petrezselyemzöld, 2 zsemle, 3 tojás, kakukkfű, majoranna, bors-só.
Készítése:
A körmöket hosszában kettévágjuk, vagy vágatjuk, fűszeres vízben megfőzzük.
Forrón kicsontozzuk, hűtjük.
Hagymát...
Rántott májas hurka tejszínes céklasalátával
2013.01.20 17:46
RÁNTOTT MÁJAS HURKA TEJSZÍNES CÉKLASALÁTÁVAL
Hozzávalók:
50-60 dkg májas hurka, 5-6 ek liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
Salátához: főtt cékla, majonéz, porcukor, tejszínes torma, cukor, lilahagyma, só, bors.
Készítése:
A hurkát 3 cm-es darabra vágjuk, panírozzuk, kisütjük.
A...
Őszibarackos hús
2013.01.20 17:45
ŐSZIBARACKOS HÚS
Hozzávalók:
4 szelt hús, só, fokhagyma, 3 tojás, 4 szelet kenyér, 8 szelet gépsonka, felezett őszibarack befőtt, reszelt sajt.
Készítése:
A húst megsózzuk, zúzott fokhagymával puhára pároljuk, lesütjük.
A kenyér héját levágjuk, a tojásokkal bundás kenyeret készítünk,...
Kalocsai sertésborda
2013.01.20 17:44
KALOCSAI SERTÉSBORDA
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj, só, bors, pirospaprika, liszt, 20 dkg császárszalonna, vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, paprika, paradicsom, 10 dkg virsli.
Készítése:
A húst felszeleteljük, szárazra töröljük, sóval-borssal megszórjuk, paprikás lisztben megforgatjuk.
A...
Húsos sonka hagymaköntösben
2013.01.20 17:43
HÚSOS SONKA HAGYMAKÖNTÖSBEN
Hozzávalók:
40 dkg főtt darált sonka, 20 dkg darált sertéscomb, 10 dkg húsos darált füstölt szalonna, 2 zsemle, 0,5 dl tej, 2 tojás, só, bors, margarin, 2 fej lila hagyma.
Elkészítése:
Zsemléket tejben beáztatjuk, kinyomkodjuk.
A sonkát és húst és a szalonnát...
Mézes oldalas grillen
2013.01.20 17:43
MÉZES OLDALAS GRILLEN
Hozzávalók: 1,5 kg oldalas, 1 dl akácméz, 2 ek citromlé, 1 ek curry, 1 tk cayanne bors, só.
Elkészítése:
Az oldalast 6 cm-es darabokra kell vágni, felforralt sós vízben 10-15 percig előfőzöm, kihűtöm.
Összekeverjük a mézet, fúszereket, bekenjük a szeleteket.
Grillrácson...
Kapros töltött káposzta
2013.01.20 17:42
KAPROS TÖLTÖTT KÁPOSZTA
Hozzávalók: 60 dkg savanyú káposzta, 6-8 levél savanyú káposzta, vöröshagyma, fokhagyma, 10 dkg húsos szalonna, olaj, pirospaprika, babérlevél, paprikakrém, 20 dkg füstölt hús, 40 dkg darált sertés hús, 8-10dkg rizs, 1 tojás, só, bors, vegeta, tejföl, 2 cs....
Húsos gombóc
2013.01.20 17:41
HÚSOS GOMBÓC
Hozzávalók: 30 dkg bármilyen pörkölt, tejföl, só, bors, 1 kg burgonya, 1 tojás, liszt.
Készítése:
A kész pörköltet átszűrjük, a húst ledaráljuk.
A húsmasszát tejföllel, fűszerekkel utána ízesítjük.
A burgonyát kockára vágjuk, főzzük, leöntjük és hűlni hagyjuk.
Áttörjük,...