Szárnyasok

Bőrén sült csirkemell

2013.05.16 15:11
Hozzávalók: 4 fél bőrös csirkemell, 2 ek olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek vaj, kakukkfű, Készítése: A csirkemelleket 6%-os sóoldatba tesszük /1 l. vízhez6 dkg só/ 1 órára, majd lecsöpögtetjük. Felforrósított olajon bőrös felével lefelé elkezdjük pirítani, amikor a bőre már szép színt kapott,...

Chicken nuggets BBQ szósszal

2013.05.14 11:48
Hozzávalók: 1 csirkemellfilé kockázva, 4 ek olvasztott vaj, 4-5 ek zsemlemorzsa, 2 ek parmezán sajt, 1/2 tk kakukkfű, só-bors. BBQ szósz: 8-10 ek ketchup, 2-3 ek Worcestershire szósz, 1-2 ek balzsamecet, barna cukor, só-bor-chili,1 gerezd zúzott fokhagyma. Készítése: A sütőt előmelegítjük, tepsit...

Csirkemellfilé túrós bundában

2013.05.13 19:57
Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé, 20 dkg tehéntúró, kb. 20 dkg liszt, 3 tojás, 2 tk só, 2 dl tej, olaj a sütéshez. Készítése: A csirkemelleket szeletekre vágjuk, sózzuk. A túrót villával összetörjüj, tejet hozzáöntjük, a tojás sárgát hozzáadjuk, valamint a lisztet, sót, borsot. A tojásfehérjét...

Csirke "popcorn"

2013.05.13 19:48
Hozzávalók: 0,5 kg 1x1 cm-es kockára vágott csirkemell, 5 ek liszt, só-bors, pirospaprika, amjoranna, fokhagymapor, sütéshez:olaj. Készítése: A lisztbe belekeverjük a fűszereket. A húsokat alaposan beleforgatju, úgy, hogy minden darab lisztes legyen. Bő forró olajban megsütjük, kis adagokban,...

Töltött csirkecombok Jakupcsek módra

2013.05.10 16:15
Hozzávalók: 5 csirkecomb, 50 dkg csirkemáj, 2 tojás sárgája, 2 szál reszelt sárgarépa, petrezselyemzöld, só-bors-majoranna-vegeta, zsemlemorzsa, 4-5 száraz zsemle. Készítése: Májat lekaprju/daráljuk, hozzáadjuk a beáztatott, kinyomkodott zsemléket, összevágott petrezselyemzöldet, lereszelt...

Zöld nokedli sült csirkével

2013.03.05 11:15
Hozzávalók: Nokedlihez: 1 cs. mirelit spenót, liszt, 1 tojás, só-bors-szerecsendió, 1-2 gereud fokhagyma, 1 ek olvasztott zsír. Sült csirkéhez: csirke, fűszersó, sütőzacskó Készítése: A csirkét megtisztítjuk, fűszerezzük, előmelegített sütőben pirosra sütjük. A kiolvasztott spenótot...

Mascarponés csirkecomb

2013.03.01 15:41
Hozzávalók: 1 kg felső csirkecomb, 4 körte, 1,5 dl fehérbor, 10dkg vaj, fűszerek, 25 dkg mascarpone Készítése: A csirkét leszárítjuk, fűszerezzük, bőre alá mascarponet kenünk, vajjal kikent tepsibe rakjuk. Körtéket kettévágjuk, magházukat kiszedjük, 1-1 kanál krémsajot teszünk bele, a...

Borzacska medvetalp burgonyával

2013.01.21 15:31
Hozzávalók: 60 dkg szeletelt csirkemell filé, 3 burgonya, 2 tojás, liszt, 2 ek étolaj, só-bors, 2  gerezd fokhagyma, olaj a sütéshez. Tálaláshoz: tejföl és reszelt sajt. Körethez: Medvetalp burgonyánál írottak. Készítése: Húst besózzuk, kicsit kiveregetjük. Burgonyákat nagylyukú reszelőn...

Baconben sült gombás hal kapormártással

2013.01.21 11:30
Hozzávalók: 80 dkg halfilé, 30 dkg szeletetelt gomba,8-10 szelte bacon, 1 ek olj, só-bors. Mártás: 1 ek liszt, 1 ek vaj, 1 csokor kapor, 2 dl húsleveslé - lehet kockából is készíteni -, 2 dl tejszín, só-bors-cukor-ecet. Készítése: Sütőt előmelegítjük. A halat előkészítjük, 4-5 cm-es darbokra...

Hamis bárány pulykából

2013.01.21 11:19
Hozzávalók: 2 felső pulykacom, 1 fej fokhagyma, 10-15 dkg szalonna, 2-3 dl száraz fehér bor, só-bors, olaj  a sütéshez. Készítése: A lészítés előtti napon a fokhagymát megpucoljuk, apró darabokra vágjuk, borsot és a sót hozzáadjuk. A szalonnát 1,5 cm-es csikokora vágjuk. A pulykacombokba...
1 | 2 >>