Szárnyasok
Bőrén sült csirkemell
2013.05.16 15:11
Hozzávalók: 4 fél bőrös csirkemell, 2 ek olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek vaj, kakukkfű,
Készítése:
A csirkemelleket 6%-os sóoldatba tesszük /1 l. vízhez6 dkg só/ 1 órára, majd lecsöpögtetjük.
Felforrósított olajon bőrös felével lefelé elkezdjük pirítani, amikor a bőre már szép színt kapott,...
Chicken nuggets BBQ szósszal
2013.05.14 11:48
Hozzávalók: 1 csirkemellfilé kockázva, 4 ek olvasztott vaj, 4-5 ek zsemlemorzsa, 2 ek parmezán sajt, 1/2 tk kakukkfű, só-bors.
BBQ szósz: 8-10 ek ketchup, 2-3 ek Worcestershire szósz, 1-2 ek balzsamecet, barna cukor, só-bor-chili,1 gerezd zúzott fokhagyma.
Készítése:
A sütőt előmelegítjük, tepsit...
Csirkemellfilé túrós bundában
2013.05.13 19:57
Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé, 20 dkg tehéntúró, kb. 20 dkg liszt, 3 tojás, 2 tk só, 2 dl tej, olaj a sütéshez.
Készítése:
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, sózzuk.
A túrót villával összetörjüj, tejet hozzáöntjük, a tojás sárgát hozzáadjuk, valamint a lisztet, sót, borsot.
A tojásfehérjét...
Csirke "popcorn"
2013.05.13 19:48
Hozzávalók: 0,5 kg 1x1 cm-es kockára vágott csirkemell, 5 ek liszt, só-bors, pirospaprika, amjoranna, fokhagymapor, sütéshez:olaj.
Készítése:
A lisztbe belekeverjük a fűszereket.
A húsokat alaposan beleforgatju, úgy, hogy minden darab lisztes legyen.
Bő forró olajban megsütjük, kis adagokban,...
Töltött csirkecombok Jakupcsek módra
2013.05.10 16:15
Hozzávalók: 5 csirkecomb, 50 dkg csirkemáj, 2 tojás sárgája, 2 szál reszelt sárgarépa, petrezselyemzöld, só-bors-majoranna-vegeta,
zsemlemorzsa, 4-5 száraz zsemle.
Készítése:
Májat lekaprju/daráljuk, hozzáadjuk a beáztatott, kinyomkodott zsemléket, összevágott petrezselyemzöldet, lereszelt...
Zöld nokedli sült csirkével
2013.03.05 11:15
Hozzávalók:
Nokedlihez: 1 cs. mirelit spenót, liszt, 1 tojás, só-bors-szerecsendió, 1-2 gereud fokhagyma, 1 ek olvasztott zsír.
Sült csirkéhez: csirke, fűszersó, sütőzacskó
Készítése:
A csirkét megtisztítjuk, fűszerezzük, előmelegített sütőben pirosra sütjük.
A kiolvasztott spenótot...
Mascarponés csirkecomb
2013.03.01 15:41
Hozzávalók: 1 kg felső csirkecomb, 4 körte, 1,5 dl fehérbor, 10dkg vaj, fűszerek, 25 dkg mascarpone
Készítése:
A csirkét leszárítjuk, fűszerezzük, bőre alá mascarponet kenünk, vajjal kikent tepsibe rakjuk.
Körtéket kettévágjuk, magházukat kiszedjük, 1-1 kanál krémsajot teszünk bele, a...
Borzacska medvetalp burgonyával
2013.01.21 15:31
Hozzávalók:
60 dkg szeletelt csirkemell filé, 3 burgonya, 2 tojás, liszt, 2 ek étolaj, só-bors, 2 gerezd fokhagyma, olaj a sütéshez.
Tálaláshoz: tejföl és reszelt sajt.
Körethez: Medvetalp burgonyánál írottak.
Készítése:
Húst besózzuk, kicsit kiveregetjük.
Burgonyákat nagylyukú reszelőn...
Baconben sült gombás hal kapormártással
2013.01.21 11:30
Hozzávalók:
80 dkg halfilé, 30 dkg szeletetelt gomba,8-10 szelte bacon, 1 ek olj, só-bors.
Mártás: 1 ek liszt, 1 ek vaj, 1 csokor kapor, 2 dl húsleveslé - lehet kockából is készíteni -, 2 dl tejszín, só-bors-cukor-ecet.
Készítése:
Sütőt előmelegítjük.
A halat előkészítjük, 4-5 cm-es darbokra...
Hamis bárány pulykából
2013.01.21 11:19
Hozzávalók:
2 felső pulykacom, 1 fej fokhagyma, 10-15 dkg szalonna, 2-3 dl száraz fehér bor, só-bors, olaj a sütéshez.
Készítése:
A lészítés előtti napon a fokhagymát megpucoljuk, apró darabokra vágjuk, borsot és a sót hozzáadjuk.
A szalonnát 1,5 cm-es csikokora vágjuk.
A pulykacombokba...