Zöldséges kaják

Káposzta saláta Éva néni módra

2013.03.12 17:49
Hozzávalók: 1 nagy fej káposzta, 1-2 kígyó uborka, piros színű paprika / kápia-Kaliforniai/ Felöntőléhez. só, cukor, ecet, víz. Készítése: A káposztát egy tálba legyaluljuk, az uborkát szintén, a paprikát vékonyra szeleteljük, picit sózzuk. A felöntőléhez elkészítjük a saátalevet, ráöntjük a...

Ecetes sárgadinnye /savanyúság/

2013.03.12 17:45
Hozzávalók: 5-6 sárgadinnye, 4,5 dl 10 %-os ecet, 2 l víz, 45 dkg cukor, 3 ek só, fél cs. fekete bors, babérlevél Készítése: A felöntőlevet elkészítjük, a cukornak fel kell oldódni. A dinnyéket kimagozzuk, csinos szeltekre vágjuk, úgy, hogy minél kevesebb helyet foglaljon az üvegekben.  

Bakonyi gombás jércemell cukkinis muffinnal

2013.03.05 16:52
Hozzávalók: Húshoz: 80 gr füstölt szalonna, 1 vöröshagyma, paprika, 25 dkg gomba, só, tejföl, paradicsom-paprika,, 70 dkg csirkemell, szír a sütéshez. Muffinhoz:150dkg liszt,szerecsendió, 1,5 tk sütőpor, só, 3 tojás, 150 gr joghurt, olaj, bors, vaj, 150 gr cukkini,5 dkg reszelt ...

Cékla-gomba Speiz módra

2013.02.27 15:19
Hozzávalók: 20 dkg bébi cékla, 10 fej barna sampipi, balzsamecet, méz, só, olíva bagett, 10 dkg juhtúró, 1 dl tejföl, 5 szál snidling Készítése: A céklákat félig megfőzzük, hűtjük, szeleteljük. A bagettet vékony szeletekre vágjuk, előmelegített sütőben kiszárítjuk. A juhtúrót a tejföllel, az...

Gombafasírt

2013.01.22 17:38
Hozzávalók: 25 dkg csiperke, 1 fej hagyma dínsztelve, 2 db zsemle, 1 tojás, 1 csokor petrezselyem, só-bors, 2 gerezd fokhagyma, zsemlemorzsa, olaj. Készítése: Egy lábosban a hagymát dinsztelem, hozzáadom a nagyon apróra darabolt gombát, 5 percig párolom. A zsemléket beáztatom, kifacsarom,...

Spenót galuska

2013.01.20 17:30
SPENÓT GALUSKA Hozzávalók: 25 dkg, szikkadt kenyér, 1,5 dl tej, 50 dkg spenót tisztítva, 2 tojás, 4-5 kanál liszt, só, bors, szerecsendió, 5 dkg vaj, reszelt parmezán, Készítése: A fehér kenyeret kis kockára vágjuk, ráöntjük a tejet, 2 órát pihentetjük. A spenótot a szokásos módon elkészítjük,...

Uborkás feta kínáló

2013.01.20 17:29
UBORKÁS FETA KÍNÁLÓ Hozzávalók: 1 kígyó uborka, feta sajt, kapor. Készítése: A kígyóuborkát megmosom, végeit levágom, a vastagabb zöldséghámozóval hosszában szeletelem. A feta sajtot darabolom, a szeletekre vágott uborkába betekerem, kaporral díszítem. Hűtőben tárolom felhasználásig.

Hagyma tokány

2013.01.20 17:28
HAGYMATOKÁNY Hozzávalók: 50 dkg vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1 ek liszt, pirospaprika, só, tejföl, pici ecet. Készítése: A szalonnát kisütjük, kivesszük, és a cikkekre vágott hagymát vízzel megpároljuk a zsíron. Zsírjára lesütve meghintjük liszttel, paprikával, egy kevés vízzel...

Cukkinis felfújt

2013.01.20 17:28
CUKKINIS FELFÚJT Hozzávalók: 2 tojás, 2 cukkini, 4 dkg vaj, 2 ek liszt, 10 dkg reszelt Anikó sajt, só, bors, metélőhagyma –vagy  póré. Készítése: A sütőt előmelegítjük. A cukkinit megmossuk, felszeleteljük. Forró vajon a lisztet megpirítjuk, langyos tejjel besamelt készítünk, ízesítjük. A...

Bányászgaluska

2013.01.20 17:27
BÁNYÁSZGALUSKA Hozzávalók:2 fej vöröshagyma, olaj, gulyáskrém, tejföl, pirospaprika, só, bors, 30 dkg liszt, 2 tojás, só. Készítése: Elkészítjük a galuskát, kifőzzük, zsírozott hőállótálba tesszük. A hagymát dinszteljük, hozzáadjuk a fűszereket, a gulyáskrémet, kevés vízzel felöntve...
1 | 2 >>