Zöldséges kaják
Káposzta saláta Éva néni módra
2013.03.12 17:49
Hozzávalók:
1 nagy fej káposzta, 1-2 kígyó uborka, piros színű paprika / kápia-Kaliforniai/
Felöntőléhez. só, cukor, ecet, víz.
Készítése:
A káposztát egy tálba legyaluljuk, az uborkát szintén, a paprikát vékonyra szeleteljük, picit sózzuk.
A felöntőléhez elkészítjük a saátalevet, ráöntjük a...
Ecetes sárgadinnye /savanyúság/
2013.03.12 17:45
Hozzávalók: 5-6 sárgadinnye, 4,5 dl 10 %-os ecet, 2 l víz, 45 dkg cukor, 3 ek só, fél cs. fekete bors, babérlevél
Készítése:
A felöntőlevet elkészítjük, a cukornak fel kell oldódni.
A dinnyéket kimagozzuk, csinos szeltekre vágjuk, úgy, hogy minél kevesebb helyet foglaljon az üvegekben.
Bakonyi gombás jércemell cukkinis muffinnal
2013.03.05 16:52
Hozzávalók:
Húshoz: 80 gr füstölt szalonna, 1 vöröshagyma, paprika, 25 dkg gomba, só, tejföl, paradicsom-paprika,, 70 dkg csirkemell, szír a sütéshez.
Muffinhoz:150dkg liszt,szerecsendió, 1,5 tk sütőpor, só, 3 tojás, 150 gr joghurt, olaj, bors, vaj, 150 gr cukkini,5 dkg reszelt ...
Cékla-gomba Speiz módra
2013.02.27 15:19
Hozzávalók:
20 dkg bébi cékla, 10 fej barna sampipi, balzsamecet, méz, só, olíva
bagett, 10 dkg juhtúró, 1 dl tejföl, 5 szál snidling
Készítése:
A céklákat félig megfőzzük, hűtjük, szeleteljük.
A bagettet vékony szeletekre vágjuk, előmelegített sütőben kiszárítjuk.
A juhtúrót a tejföllel, az...
Gombafasírt
2013.01.22 17:38
Hozzávalók:
25 dkg csiperke, 1 fej hagyma dínsztelve, 2 db zsemle, 1 tojás, 1 csokor petrezselyem, só-bors, 2 gerezd fokhagyma, zsemlemorzsa, olaj.
Készítése:
Egy lábosban a hagymát dinsztelem, hozzáadom a nagyon apróra darabolt gombát, 5 percig párolom.
A zsemléket beáztatom, kifacsarom,...
Spenót galuska
2013.01.20 17:30
SPENÓT GALUSKA
Hozzávalók:
25 dkg, szikkadt kenyér, 1,5 dl tej, 50 dkg spenót tisztítva, 2 tojás, 4-5 kanál liszt, só, bors, szerecsendió, 5 dkg vaj, reszelt parmezán,
Készítése:
A fehér kenyeret kis kockára vágjuk, ráöntjük a tejet, 2 órát pihentetjük.
A spenótot a szokásos módon elkészítjük,...
Uborkás feta kínáló
2013.01.20 17:29
UBORKÁS FETA KÍNÁLÓ
Hozzávalók:
1 kígyó uborka, feta sajt, kapor.
Készítése:
A kígyóuborkát megmosom, végeit levágom, a vastagabb zöldséghámozóval hosszában szeletelem.
A feta sajtot darabolom, a szeletekre vágott uborkába betekerem, kaporral díszítem.
Hűtőben tárolom felhasználásig.
Hagyma tokány
2013.01.20 17:28
HAGYMATOKÁNY
Hozzávalók:
50 dkg vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1 ek liszt, pirospaprika, só, tejföl, pici ecet.
Készítése:
A szalonnát kisütjük, kivesszük, és a cikkekre vágott hagymát vízzel megpároljuk a zsíron.
Zsírjára lesütve meghintjük liszttel, paprikával, egy kevés vízzel...
Cukkinis felfújt
2013.01.20 17:28
CUKKINIS FELFÚJT
Hozzávalók:
2 tojás, 2 cukkini, 4 dkg vaj, 2 ek liszt, 10 dkg reszelt Anikó sajt, só, bors, metélőhagyma –vagy póré.
Készítése:
A sütőt előmelegítjük.
A cukkinit megmossuk, felszeleteljük.
Forró vajon a lisztet megpirítjuk, langyos tejjel besamelt készítünk, ízesítjük.
A...
Bányászgaluska
2013.01.20 17:27
BÁNYÁSZGALUSKA
Hozzávalók:2 fej vöröshagyma, olaj, gulyáskrém, tejföl, pirospaprika, só, bors, 30 dkg liszt, 2 tojás, só.
Készítése:
Elkészítjük a galuskát, kifőzzük, zsírozott hőállótálba tesszük.
A hagymát dinszteljük, hozzáadjuk a fűszereket, a gulyáskrémet, kevés vízzel felöntve...