Levesek
Sajtleves zöld fűszerekkel
2013.03.12 17:04
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma, 5 dkv vaj, 1 ek liszt, alaplé, /vegetás lé/, 2 dl tejszín, 2 sajtkrém /Camping/, 10 dkg reszelt sajt,
1 ek aprított petrezselye, 1 ek aprított snidling, só, bors.
Készítése:
A vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, liszttel megszórjuk, alaplével felöntjük,...
Sárgadinnye krémleves
2013.03.12 16:58
Hozzávalók:
sárgadinnye, cukor-méz,pici őrölt fahéj, 1 citrom leve, 2 dl tejszín, tej, 1 nagy natur joghurt /450 gr/, tálaláshoz gyümölcsök, tejszínhab
Készítése:
A sárgadinnyét felkockázzuk.
Nagy részét késes robotba mézzel, citrolével, fahéjjal pürésítjük.
Belerakjuk egy tálba,...
Barack leves
2013.03.05 11:34
Hozzávalók:
0,5 kg barack - lehet konzerv is -, 2,5 dl víz, 1 kanál cukor, 1 vaníliás cukor, szegfűszeg, 1 fahéj, 2 dl tejszín, 1 ek liszt.
Készítése:
A barackból 2-3 db-ot félreteszünk, a többit felkockázzuk, és a vízzel, levével, fűszerekkel forrásig főzzük.
Forrás után turmixoljuk, a...
Citromleves
2013.03.05 11:27
Hozzávalók:
4 citrom, 12 dkg cukor, 1 vaníliás puding, 2 dl tejszín, 1 rúd fahéj, 3-4 szem szegfűszeg.
Készítése:
Két citromot meghámozunk, karikára vágjuk, kimagozzuk.
Cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel kb 1 l. vízben 20 perc alatt felfőzzük.
Fűszereket kivesszük,mixerrel pürésítjük.
A másik...
Tejszínes kukoricakrém leves
2013.03.01 15:22
Hozzávalók:
3 dkg vaj, 15 dkg bacon, 2 kukoricakonzerv, 6 gerezd fokhagyma, só-bors, vegeta, 4 dl tejszín
Készítése:
Bacont csíkokra vágjuk, a vajon megpirítjuk, félretesszük.
A maradék vajon megpirítjuk a leszűrt kukoricát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, sózzuk, vízzel felengedjük.
Mikor...
Zúzabecsinált leves
2013.01.20 17:05
ZÚZABECSINÁLT LEVES
Hozzávalók:
40 dkg csirkezúza, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, kicsi zeller, 1 fej vöröshagyma, olaj, liszt, pirospaprika, só
Galuskához: 10dkg liszt, 5 dkg reszelt sajt, 1 tojás, só.
Készítése:
Zúzát felvágjuk, zöldségeket karikázzuk, a hagymát dinszteljük.
A hagymára rátesszük a...
Fokhagymagombóc leves
2013.01.20 17:04
FOKHAGYMAGOMBÓC LEVES
Hozzávalók:
2 db zsemleméretű tepertős pogácsa, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 3 ek liszt, 25 dkg krémsajt.
Készítése:
Pogácsákat apró kockákra vágom, 1 pohár langyos vízzel leöntöm,
Miután átnedvesedtek, lazán kinyomkodom, összedolgozom 2 gerezd zúzott fokhagymával,...
Gyümölcselves főzés nélkül
2013.01.20 17:04
GYÜMÖLCSLEVES FŐZÉS NÉLKÜL
Hozzávalók:
3 dl narancslé,3 dl tejszín, 3 dl tej, 4 banán, 4 mandarin, fahéj.
Készítése:
A narancslevet, tejszínt, tejet összekeverjük.
A gyümölcsöket felkockázzuk, beletesszük a levesbe, fahéjat szórunk rá.
Lencseleves húsgombóccal
2013.01.20 17:03
LENCSELEVES HÚSGOMBÓCCAL
Hozzávalók:
50 dkg lencse, 1 vöröshagyma, 3 répa, 1 petrezselyem, olaj, 1 ek liszt, babérlevél, só, bors, 1 tk cukor, 1 ek ecet,
Húsgombóchoz: 25 dkg darált hús, 1 tojás, 2 ek zsemlemorzsa, majoránna, 2,5 dl húsleves.
Készítése:
A beáztatott lencsét feltesszük főzni.
A...
Gombás Húsgombócleves
2013.01.20 17:02
GOMBÁS HÚSGOMBÓCLEVES
Hozzávalók:
10 dkg darált akármilyen hús, 10 dkg darált húsos szalonna, 10 dkg darált gomba, 1 zsemle, 0,5 dl tej, 1 db tojás, 1 db sárgarépa, 1 fehérrépa, petrezselyemzöld, 15 dkg zöldbab, vöröshagyma, fokhagyma, olaj, só, bors,
Készítése:
A hagyma felét megdinsztejük,...