Levesek

Rizses lencseleves

2013.01.20 17:01
RIZSES LENCSELEVES Hozzávalók: 30 dlkg lencse, vöröshagyma, fokhagyma, 15 dkg rizs, babérlevél, tárkony, olja, só, bors, zsálya, tejföl. Készítése: A lencsét beáztatjuk. A hagymát dinszteljük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a lencsét, babérlevelet, fűszereket. Felöntjük 1,5 l vízzel, sózzuk,...

Tarhonyaleves

2013.01.20 17:00
Tarhonyaleves Hozzávalók: 10 dkg tarhonya, 20 dkg burgonya, 3 ek lecsó, -ha nincs jön a  paprika-paradicsom - szalonna, vöröshagyma, zellerzöld, fűszerek. Készítése: Kockára vágott szalonnát kisütjük, a zsírján megpirítjuk a tarhonyát, majd hozzáadjuk az apróra vágott  hagymát. Addig...

Pacal leves

2013.01.20 16:59
PACALLEVES avagy CSORBA Hozzávalók: 1 kg pacal, 1-2 gerezd fokhagyma,2-3 babérlevél, 2-3 sárgarépa, 2 ek liszt, tejföl, 1 dl tej, ecet, só, vegeta, 2 erős paprika, 3 ek olaj, kevés vöröshagyma. Készítése: A tisztított pacalt ecetes sós vízzel leforrázzuk, majd vegetás  vízben puhára...
<< 1 | 2