Levesek
Rizses lencseleves
2013.01.20 17:01
RIZSES LENCSELEVES
Hozzávalók:
30 dlkg lencse, vöröshagyma, fokhagyma, 15 dkg rizs, babérlevél, tárkony, olja, só, bors, zsálya, tejföl.
Készítése:
A lencsét beáztatjuk.
A hagymát dinszteljük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a lencsét, babérlevelet, fűszereket.
Felöntjük 1,5 l vízzel, sózzuk,...
Tarhonyaleves
2013.01.20 17:00
Tarhonyaleves
Hozzávalók:
10 dkg tarhonya, 20 dkg burgonya, 3 ek lecsó, -ha nincs jön a paprika-paradicsom - szalonna, vöröshagyma, zellerzöld, fűszerek.
Készítése:
Kockára vágott szalonnát kisütjük, a zsírján megpirítjuk a tarhonyát, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.
Addig...
Pacal leves
2013.01.20 16:59
PACALLEVES avagy CSORBA
Hozzávalók:
1 kg pacal, 1-2 gerezd fokhagyma,2-3 babérlevél, 2-3 sárgarépa, 2 ek liszt, tejföl, 1 dl tej, ecet, só, vegeta, 2 erős paprika, 3 ek olaj, kevés vöröshagyma.
Készítése:
A tisztított pacalt ecetes sós vízzel leforrázzuk, majd vegetás vízben puhára...