Baconben sült gombás hal kapormártással
Hozzávalók:
80 dkg halfilé, 30 dkg szeletetelt gomba,8-10 szelte bacon, 1 ek olj, só-bors.
Mártás: 1 ek liszt, 1 ek vaj, 1 csokor kapor, 2 dl húsleveslé - lehet kockából is készíteni -, 2 dl tejszín, só-bors-cukor-ecet.
Készítése:
Sütőt előmelegítjük.
A halat előkészítjük, 4-5 cm-es darbokra vágjuk, sózzuk-borsozzuk.
A szeletetl gombát a halra rakjuk, baconbe tekerjük.
Olajozott sütőedénybe rakjuk, meglocsoljuk olajjal, 180 fokon sütjük.
A mártáshoz felforrósított vajban világosra pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot,húslével felöntjük.
Sóval, boorssal, cukorral ízesítjük, majd a tejszínnel felöntjük, a végén egy pici vajat a mártáshoz keverünk.
Vajgaluskával tálaljuk.