Baconben sült gombás hal kapormártással

2013.01.21 11:30

Hozzávalók:

80 dkg halfilé, 30 dkg szeletetelt gomba,8-10 szelte bacon, 1 ek olj, só-bors.

Mártás: 1 ek liszt, 1 ek vaj, 1 csokor kapor, 2 dl húsleveslé - lehet kockából is készíteni -, 2 dl tejszín, só-bors-cukor-ecet.

Készítése:

Sütőt előmelegítjük.

A halat előkészítjük, 4-5 cm-es darbokra vágjuk, sózzuk-borsozzuk.

A szeletetl gombát a halra rakjuk, baconbe tekerjük.

Olajozott sütőedénybe rakjuk, meglocsoljuk olajjal, 180 fokon sütjük.

A mártáshoz felforrósított vajban világosra pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot,húslével felöntjük.

Sóval, boorssal, cukorral ízesítjük, majd a tejszínnel felöntjük, a végén egy pici vajat a mártáshoz keverünk.

Vajgaluskával tálaljuk.