Barackos mascarpone kocka
2013.02.27 11:08
Hozzávalók:
Tészta:4 tojás, 3-4 ek forró víz, 75 gr cukor, 1 cs.vaníiliás cukor, 1 narancs reszelt héja, 10 dkg liszt, 1 késhegynyi sütőpor, 50 gr keményítő.
Töltelék: 1 ü. barack befőtt, 400 ml tejszín, 1 vaníliás cukor, 250 gr mascarpone, habfixáló, 75 ml baracklé.
Készítése:
- A sütőt előmelegítem, a tepsit sütőpapírral kibélelem.
- Keverőtálban a tojásokat a forró vízzel habosra keverem.
- Vaníliás cukrot elkeverem a narancshéjjal, hozzáadjuk a tojáshoz, keverjük.
- Lisztet a sütőporral, keményítővel összekeverjük, tojáshoz adjuk, sütjük.
- Amikor megsült sütőpapírral felfelé kivesszük, kihűtjük.
- A tepsit elmossuk, vagy egy tálcát előkészítünk, ráhelyezzük a kihült piskótát.
- A barackot lecsöpögtatjük, a levét felfogjuk, hasábokra szeleteljük.
- A tejszínhabot felverjük, a mascarponét fellazítjuk, beletesszük a baracklevet.
- A krémet a piskótalapra simítjuk, teáskanállal kis mélyedéseket nyomunk a krémbe, belerakjuka barackokat.
- A sütit hosszában három csíkra vágjuk, majd a csíkokat háromszögletű darabokra vágjuk.
- Hűtőbe tesszük, tálalás előtt fahéjas porcukorral lehet szórni.
Tipp: Amennyiben Hulala tejszínt használsz, nem szükséges a habfixáló.