Barackos mascarpone kocka

2013.02.27 11:08

Hozzávalók:

Tészta:4 tojás, 3-4 ek forró víz, 75 gr cukor, 1 cs.vaníiliás cukor, 1 narancs reszelt héja, 10 dkg liszt, 1 késhegynyi sütőpor, 50 gr keményítő.

Töltelék: 1 ü. barack befőtt, 400 ml tejszín, 1 vaníliás cukor, 250 gr mascarpone, habfixáló, 75 ml baracklé.

Készítése:

  • A sütőt előmelegítem, a tepsit sütőpapírral kibélelem.
  • Keverőtálban a tojásokat a forró vízzel habosra keverem.
  • Vaníliás cukrot elkeverem a narancshéjjal, hozzáadjuk a tojáshoz, keverjük.
  • Lisztet a sütőporral, keményítővel összekeverjük, tojáshoz adjuk, sütjük.
  • Amikor megsült sütőpapírral felfelé kivesszük, kihűtjük.
  • A tepsit elmossuk, vagy egy tálcát előkészítünk, ráhelyezzük a kihült piskótát.
  • A barackot lecsöpögtatjük, a levét felfogjuk, hasábokra szeleteljük.
  • A tejszínhabot felverjük, a mascarponét fellazítjuk, beletesszük a baracklevet.
  • A krémet a piskótalapra simítjuk, teáskanállal kis mélyedéseket nyomunk a krémbe, belerakjuka barackokat.
  • A sütit hosszában három csíkra vágjuk, majd a csíkokat háromszögletű darabokra vágjuk.
  • Hűtőbe tesszük, tálalás előtt fahéjas porcukorral lehet szórni.

 

Tipp: Amennyiben Hulala tejszínt használsz, nem szükséges a habfixáló.