Barackos túrós
2013.05.17 20:04
Hozzávalók:18 dkg liszt, 20 dkg cukor, 2 dl tejföl, 2 tojás, 5 dkg vaj, 2 ek kakaó, 1 mk sütőpor.
Túrókrémhez: 1 őszibarack konzerv, 40 dkg túró, 1 dl tejföl, 2 cs vaníliás cukor, 2 dl tejszín, 1 ek zselatin, 1 tábla étcsoki.
Készítése:
- A sütőt előmelegítjük, tepsit előkészítjük.
- Tésztát összekeverjük, sütjük, hűtjük.
- Túrót összetörjük, hozzáadjuk a cukrokat, tejfölt.
- Fél dl vízben feloldjuk a zselatint.
- Tejszínt felverjük, hozzáadjuk a túrós anyagokat, zselatint.
- A kihűlt tésztára tesszük a barackokat, rásimítjuk a túrós krémet, hűtőbe tesszük.
- Dermedés után olvasztott csokival díszítjük.