Barackos túrós

2013.05.17 20:04

Hozzávalók:18 dkg liszt, 20 dkg cukor, 2 dl tejföl, 2 tojás, 5 dkg vaj, 2 ek kakaó, 1 mk sütőpor.

Túrókrémhez: 1 őszibarack konzerv, 40 dkg túró, 1 dl tejföl, 2 cs vaníliás cukor, 2 dl tejszín, 1 ek zselatin, 1 tábla étcsoki.

Készítése:

  • A sütőt előmelegítjük, tepsit előkészítjük.
  • Tésztát összekeverjük, sütjük, hűtjük.
  • Túrót összetörjük, hozzáadjuk a cukrokat, tejfölt.
  • Fél dl vízben feloldjuk a zselatint.
  • Tejszínt felverjük, hozzáadjuk a túrós anyagokat, zselatint.
  • A kihűlt tésztára tesszük a barackokat, rásimítjuk a túrós krémet, hűtőbe tesszük.
  • Dermedés után olvasztott csokival díszítjük.