Borzacska medvetalp burgonyával
2013.01.21 15:31
Hozzávalók:
60 dkg szeletelt csirkemell filé, 3 burgonya, 2 tojás, liszt, 2 ek étolaj, só-bors, 2 gerezd fokhagyma, olaj a sütéshez.
Tálaláshoz: tejföl és reszelt sajt.
Körethez: Medvetalp burgonyánál írottak.
Készítése:
- Húst besózzuk, kicsit kiveregetjük.
- Burgonyákat nagylyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a két tojással, olajjal, liszttel.
- Sóval-borssal ízesítjük, a fokhagymát is hozzáadjuk.
- A hússzeleteket először lisztbe, majd a krumplis masszába forgatjuk, bő forró olajban kisütjük.
- Tálaláskor tejfölt teszünk a hússzeletre, és reszelt sajttal megszórjuk, a medvetalp burgonyával kínáljuk.