Borzacska medvetalp burgonyával

2013.01.21 15:31

Hozzávalók:

60 dkg szeletelt csirkemell filé, 3 burgonya, 2 tojás, liszt, 2 ek étolaj, só-bors, 2  gerezd fokhagyma, olaj a sütéshez.

Tálaláshoz: tejföl és reszelt sajt.

Körethez: Medvetalp burgonyánál írottak.

Készítése:

  • Húst besózzuk, kicsit kiveregetjük.
  • Burgonyákat nagylyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a két tojással, olajjal, liszttel.
  • Sóval-borssal ízesítjük, a fokhagymát is hozzáadjuk.
  • A hússzeleteket először lisztbe, majd a krumplis masszába forgatjuk, bő forró olajban kisütjük.
  • Tálaláskor tejfölt teszünk a hússzeletre, és reszelt sajttal megszórjuk, a medvetalp burgonyával kínáljuk.