Brokkolis kelbimbótorta

2013.01.20 17:36

BROKKOLIS KELBIMBÓTORTA

Hozzávalók:

18 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1 tojás, só, 1-2 ek hideg víz.

30-30 dkg brokkoli-kelbimbó, só, 1,5 dl tejszín, 1.5 dl tejföl, 2 tojás, bors, szerecsendió, bors, kömény, tökmag,  liszt, vaj.

Készítése:

  • Lisztet a hideg vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, sót, vizet, összegyúrjuk, folpackba téve hűtőbe tesszük.
  • A brokkolit és kelbimbót forrásban lévő megfőzzük, hűtjük.
  • A tésztát kinyújtjuk, vajazott formába tesszük,  a  zöldségeket rárakjuk.
  • Tejfölt-tejszínt a tojásokkal és a fűszerekkel összekeverjük, ráöntjük a zöldségekre, tökmagot rászórjuk.
  • Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.