Brokkolis kelbimbótorta
2013.01.20 17:36
BROKKOLIS KELBIMBÓTORTA
Hozzávalók:
18 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1 tojás, só, 1-2 ek hideg víz.
30-30 dkg brokkoli-kelbimbó, só, 1,5 dl tejszín, 1.5 dl tejföl, 2 tojás, bors, szerecsendió, bors, kömény, tökmag, liszt, vaj.
Készítése:
- Lisztet a hideg vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, sót, vizet, összegyúrjuk, folpackba téve hűtőbe tesszük.
- A brokkolit és kelbimbót forrásban lévő megfőzzük, hűtjük.
- A tésztát kinyújtjuk, vajazott formába tesszük, a zöldségeket rárakjuk.
- Tejfölt-tejszínt a tojásokkal és a fűszerekkel összekeverjük, ráöntjük a zöldségekre, tökmagot rászórjuk.
- Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.