Burgonyás rétes Kulka János útmutatása alapján
2013.05.16 10:06
Hozzávalók: 70 dkg krumpli, 2 fej vöröshagyma, 1 ek pirospaprika, 1 réteslap, 4-5 ek kacsazsír, petrezselyem.
Mártogató: 4 dl natur joghurt, 2-3 ek olíva, 2 tojás, levendula, só-bors.
Készítése:
- Sütőt előmelegítem, tepsit előkészítem.
- Krumplit kockára vágva megfőzöm.
- Hagymát összevágva kacsazsíron megpirítom, karamellizálom, paprikázom.
- A főtt krumlit leszűröm, áttöröm, összekeverem a hagymával, hűtöm.
- A réteslapot nedves konyharuhára terítem, olvasztott kacsazsírral megkenem, rárakom a tölteléket.
- 5-6 db kell egy rúdhoz.
- Tetejét tojással megkenem, ha van levendula meg lehet szórni vele.
- Sütőben megsütöm.
- Mártogatós:
- Két gerezd fokhagymát átnyomok, petrezselymet apróra vágo, sóval olívával összedolgozom.
- A joghurthoz adom, ízesítem.