Burgonyás rétes Kulka János útmutatása alapján

2013.05.16 10:06

Hozzávalók: 70 dkg krumpli, 2 fej vöröshagyma, 1 ek pirospaprika, 1 réteslap, 4-5 ek kacsazsír, petrezselyem.

Mártogató: 4 dl natur joghurt, 2-3 ek olíva, 2 tojás, levendula, só-bors.

Készítése:

  • Sütőt előmelegítem, tepsit előkészítem.
  • Krumplit kockára vágva megfőzöm.
  • Hagymát összevágva kacsazsíron megpirítom, karamellizálom, paprikázom.
  • A főtt krumlit leszűröm, áttöröm, összekeverem  a hagymával, hűtöm.
  • A réteslapot nedves konyharuhára terítem, olvasztott kacsazsírral megkenem, rárakom a tölteléket.
  • 5-6 db kell egy rúdhoz.
  • Tetejét tojással megkenem, ha van levendula meg lehet szórni vele.
  • Sütőben megsütöm.
  • Mártogatós:
  • Két gerezd fokhagymát átnyomok, petrezselymet apróra vágo, sóval olívával összedolgozom.
  • A joghurthoz adom, ízesítem.