Cékla-gomba Speiz módra

2013.02.27 15:19

Hozzávalók:

20 dkg bébi cékla, 10 fej barna sampipi, balzsamecet, méz, só, olíva

bagett, 10 dkg juhtúró, 1 dl tejföl, 5 szál snidling

Készítése:

  • A céklákat félig megfőzzük, hűtjük, szeleteljük.
  • A bagettet vékony szeletekre vágjuk, előmelegített sütőben kiszárítjuk.
  • A juhtúrót a tejföllel, az apróra vágott snidlinggel összekeverjük, ez megy a bagettre.
  • A megmosott leszárított gombát forró serpenyőbe dobjuk, mikor megpuhult hozzáadunk 3 ek balzsamecetet,
  • mézet, sózzuk-borsozzuk, majd egy pici olívaolat teszünk hozzá.
  • A céklával ugyanúgy járunk el, mint a gombával.
  • A kenyérre kenjük a juhtúrót, salátával együtt kínáljuk.