Cékla-gomba Speiz módra
2013.02.27 15:19
Hozzávalók:
20 dkg bébi cékla, 10 fej barna sampipi, balzsamecet, méz, só, olíva
bagett, 10 dkg juhtúró, 1 dl tejföl, 5 szál snidling
Készítése:
- A céklákat félig megfőzzük, hűtjük, szeleteljük.
- A bagettet vékony szeletekre vágjuk, előmelegített sütőben kiszárítjuk.
- A juhtúrót a tejföllel, az apróra vágott snidlinggel összekeverjük, ez megy a bagettre.
- A megmosott leszárított gombát forró serpenyőbe dobjuk, mikor megpuhult hozzáadunk 3 ek balzsamecetet,
- mézet, sózzuk-borsozzuk, majd egy pici olívaolat teszünk hozzá.
- A céklával ugyanúgy járunk el, mint a gombával.
- A kenyérre kenjük a juhtúrót, salátával együtt kínáljuk.