Citromleves

2013.03.05 11:27

Hozzávalók:

4 citrom, 12 dkg cukor, 1 vaníliás puding, 2 dl tejszín, 1 rúd fahéj, 3-4 szem szegfűszeg.

Készítése:

  • Két citromot meghámozunk, karikára vágjuk, kimagozzuk.
  • Cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel kb 1 l. vízben 20 perc alatt felfőzzük.
  • Fűszereket kivesszük,mixerrel pürésítjük.
  • A másik két citromot kicsavarjuk, hozzáadjuk a levet a folyadékhoz.
  • Pudingport, kevés vízzel elkeverjük, besűrítjük a levest.
  • Kihűtjük, hűtőbe tesszük fogyasztásig.
  • Tálalás előtt hozzáadjuk a tejszínt, citromkarikákkal, ananásszal díszítjük.