Citrommázas alagút

2013.01.20 17:59

CITROMMÁZAS ALAGÚT

Hozzávalók:

4 tojás, 10 dkg cukor, 9 dkg liszt+ a formához, harmad sütőpor, 6 dkg darált mák, 5 dkg olvasztott vaj + a formához

Krém: 5 dkg puha vaj, 5 dkg porcukor, 1 citrom leve-héja.

Készítése:

  • A tojások sárgáját a cukor felével kihabosítjuk, a fehérjét a cukor másik felével keményre felverjük, a két masszát összekeverjük.
  • A lisztet elkeverjük a sütőporral és a darált mákkal, hozzákeverjük a tojásokhoz, majd az olvasztott vajat is hozzáadjuk.
  • Őzgerincformát kivajazunk-lisztezünk beletöltjük a masszát, de úgy, hogy csak feléig érjen.
  • 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük, kihűtjük langyosra, kiborítjuk a formából.
  • A máz hozzávalóit géppel kihabosítjuk, elkenjük a tésztán, az oldalát darált mákkal díszítjük.