Cseh túrógombóc eperrel

2013.05.16 14:25

Hozzávalók: 25 dkg krémes állagú, vagy áttört túró,5 dkg vaj, 22,5 dkg liszt, 3-4 ek cukor, 1 tojás sárgája, 1 citrom reszelt héja, eper, vaj, túró a tetejére.

Készítése:

  • Az epret megmosom, szárítom, feldarabolom, mélyhűtőbe teszem.
  • A túrót a nagyon puha vajjal cukorral, citromhéjjal, liszttel tojássárgával összegyúrom.
  • Kétfelé veszem a tésztát, kinyújtom, kockára vágom, belerakom a kemény epret, gombócot formálok.
  • Forrásban lévő vízbe kifőzöm.
  • Vajat felmelegítek annyira, hogy picit barnúljon, ezzel leöntöm a gombócokat.
  • Tetejére túrót szórok, porcukorral meghintve tálalom.