Cseh túrógombóc eperrel
2013.05.16 14:25
Hozzávalók: 25 dkg krémes állagú, vagy áttört túró,5 dkg vaj, 22,5 dkg liszt, 3-4 ek cukor, 1 tojás sárgája, 1 citrom reszelt héja, eper, vaj, túró a tetejére.
Készítése:
- Az epret megmosom, szárítom, feldarabolom, mélyhűtőbe teszem.
- A túrót a nagyon puha vajjal cukorral, citromhéjjal, liszttel tojássárgával összegyúrom.
- Kétfelé veszem a tésztát, kinyújtom, kockára vágom, belerakom a kemény epret, gombócot formálok.
- Forrásban lévő vízbe kifőzöm.
- Vajat felmelegítek annyira, hogy picit barnúljon, ezzel leöntöm a gombócokat.
- Tetejére túrót szórok, porcukorral meghintve tálalom.