Csirkemáj bundában
2013.01.20 17:31
CSIRKEMÁJ BUNDÁBAN
Hozzávalók:
30 dkg csirkemáj, 1 tojás, 1 -2 burgonya, 1 dl tej, 3-4 ek finom liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk vegeta, 1 tk majoránna, bors, só, olaj a sütéshez.
Készítése:
- Csirkemájat annyi hideg vízbe tesszük, hogy ellepje, fél óráig hagyjuk benne.
- Tojást felverjük, hozzáadjuk a fűszereket, a burgonyát meghámozzuk és lereszeljük, hozzáadjuk a felvert tojáshoz. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A zúzott fokhagymát , valamint 2 ek. olajat is a masszához keverünk.
- A májakat kiszedjük a vízből, leszárítjuk, majd ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
- Lisztbe mártva, majd a palacsintamasszába megforgatva azonnal bő forró olajban kisütjük.