Csirkemáj bundában

2013.01.20 17:31

CSIRKEMÁJ BUNDÁBAN

Hozzávalók:

30 dkg csirkemáj, 1 tojás, 1 -2 burgonya, 1 dl tej, 3-4 ek finom liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk vegeta, 1 tk majoránna, bors, só, olaj a sütéshez.

Készítése:

  • Csirkemájat annyi hideg vízbe tesszük, hogy ellepje, fél óráig hagyjuk benne.
  • Tojást felverjük,  hozzáadjuk  a  fűszereket,  a  burgonyát  meghámozzuk és lereszeljük,  hozzáadjuk a felvert  tojáshoz. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A zúzott fokhagymát , valamint 2 ek.  olajat  is a masszához keverünk.
  • A májakat kiszedjük a vízből, leszárítjuk, majd ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
  • Lisztbe mártva, majd a palacsintamasszába megforgatva azonnal bő forró olajban kisütjük.