Csokis áfonyás tallér

2016.06.23 19:52

Hozzávalók: 10 dkg áfonya, 10 dkg apróra vágott étcsoki, vagy pasztilla, 25 dkg liszt, 1 sűtőpor,

fél tk szódabikarbóna, 10 dkg lágy vaj, 15 dkg barna cukor, 2 tojás, 1 ek vanília kivonat.

Készítése:

  • Áfonyát-csokit aprítani.
  • Lisztet -sütőport - szódabikarbónát összekeverni.
  • Vajat habosra keverem a cukorral, tojásokkal.
  • Hozzáadom a lisztet, csokit, áfonyát, kivonatot.
  • Sütőpapíros tepsibe teáskanállal szaggatom.
  • Előmelegített sütőbe teszem, 14-15 percig sütöm.
  • Lényeg: amikor sütés vége felé már kiemelek egyet, és egyben marad, na akkor jó.