Csokis áfonyás tallér
2016.06.23 19:52
Hozzávalók: 10 dkg áfonya, 10 dkg apróra vágott étcsoki, vagy pasztilla, 25 dkg liszt, 1 sűtőpor,
fél tk szódabikarbóna, 10 dkg lágy vaj, 15 dkg barna cukor, 2 tojás, 1 ek vanília kivonat.
Készítése:
- Áfonyát-csokit aprítani.
- Lisztet -sütőport - szódabikarbónát összekeverni.
- Vajat habosra keverem a cukorral, tojásokkal.
- Hozzáadom a lisztet, csokit, áfonyát, kivonatot.
- Sütőpapíros tepsibe teáskanállal szaggatom.
- Előmelegített sütőbe teszem, 14-15 percig sütöm.
- Lényeg: amikor sütés vége felé már kiemelek egyet, és egyben marad, na akkor jó.