Csokis-Diós Brownie Nigella receptje alapján

2013.01.20 17:52

CSOKIS-DIÓS BROWNIE NIGELLA RECEPTJE ALAPJÁN

 

Hozzávalók:

375 gr szobahőmérsékletű vaj /vagyis este ki kell rakni az asztalra, ha reggel készíted/

375 gr étcsoki, 6 egész tojás, 1 ek vanília aroma, 375 gr porcukor, 22,5 gr liszt, 1 tk só, 300 gr darabolt dió. Ezt lehet vegyesen is pl.: aszalt darabolt barack, narancshéj, stb.

Elkészítése:

  • A sütőt előmelegítjük, tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  • A csokit és a vajat gőzfürdőben összekeverjük, picit hűtjük, addig megcsináljuk az alant felsorolt munkameneteket.
  • Egy nagy tálban a tojásokat felverjük a vaníliával és a cukorral.
  • Egy másik tálban kimérjük a lisztet és a sót.
  • A diót összedaraboljuk, vagyis zacsekba téve ütögetsz rajta párat.
  • A csokis – vajas  keveréket hozzáadjuk a tojásos cucchoz, majd utána küldhetjük a diós anyagokat.
  • Jól összedolgozzuk, majd mehet a tepsibe.
  • 25 percig kell sütni, akkor jó, ha a teteje matt, de a közepe még sötét és kicsit ragacsos. Igaz úgy néz ki, mintha nyers lenne, de nem az.
  • Teljesen hagyni kell kihűlni, kockára vágva vanília fagyival kell tálalni. Nem kell nagy kockákat vágni, mert igen laktató.