Csokis-Diós Brownie Nigella receptje alapján
2013.01.20 17:52
CSOKIS-DIÓS BROWNIE NIGELLA RECEPTJE ALAPJÁN
Hozzávalók:
375 gr szobahőmérsékletű vaj /vagyis este ki kell rakni az asztalra, ha reggel készíted/
375 gr étcsoki, 6 egész tojás, 1 ek vanília aroma, 375 gr porcukor, 22,5 gr liszt, 1 tk só, 300 gr darabolt dió. Ezt lehet vegyesen is pl.: aszalt darabolt barack, narancshéj, stb.
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük, tepsit kibéleljük sütőpapírral.
- A csokit és a vajat gőzfürdőben összekeverjük, picit hűtjük, addig megcsináljuk az alant felsorolt munkameneteket.
- Egy nagy tálban a tojásokat felverjük a vaníliával és a cukorral.
- Egy másik tálban kimérjük a lisztet és a sót.
- A diót összedaraboljuk, vagyis zacsekba téve ütögetsz rajta párat.
- A csokis – vajas keveréket hozzáadjuk a tojásos cucchoz, majd utána küldhetjük a diós anyagokat.
- Jól összedolgozzuk, majd mehet a tepsibe.
- 25 percig kell sütni, akkor jó, ha a teteje matt, de a közepe még sötét és kicsit ragacsos. Igaz úgy néz ki, mintha nyers lenne, de nem az.
- Teljesen hagyni kell kihűlni, kockára vágva vanília fagyival kell tálalni. Nem kell nagy kockákat vágni, mert igen laktató.