Csokis keksz Szuper!

2016.06.23 19:39

Hozzávalók: 17 dkg étcsoki, 10 dkg vaj, 3 dl méretű bögre, - vagyis- 1,5 dl cukor, 2 tojás, 2 vaníliás cukor, 1,5 bögre - vagyis - 4,5 dl liszt, 2 ek kakó, sütőpor 3/4 tk mennyiségű, pici só.

Forgatáshoz: 3 ek porcukor, 3 ek kristáycukor.

Készítése:

  • Vizet teszek fel forranni.
  • Edénykében a vízgőzön felolvasztom a csokit a vajjal, langyosra hűtöm.
  • Tojást habosra keverem a cukorral, hozzáadom a többi cuccot.
  • Folpackba teszem, 2 órára hűtőbe teszem.
  • Tetszés szerinti golyókat formázok.
  • Kristálycukorba-porcukorba forgatom.
  • Sütőpapíros tepsibe teszem, előmelegített sütőbe tolom.
  • Lényeg: figyelni kell, hogy ne száradjon ki. Amikor próbaként egyet felemelk és nagyjából egyben marad, na akkor van készen!