Csokis meggyes szelet

2013.03.12 11:01

Hozzávalók:

Tésztához: a Felvidéki túrósnál leírt tészta, ami a következő:

30 dkg liszt, 1 sütőpor, 10 dkg zsír, 1 tojás, 15 dkg cukor, kevés tej.

Töltelék: 1 ü. meggybefőtt, 500 ml tejszín, 10 dkg porcukor, 1 csokis puding, 2 tojás.

Tetejére: 10 dkg Amaretti, vagy 10 dkg csokis mézesstüti.

Készítése:

  • A sütőt előmelegítjük, tepsit előkészítjük.
  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk jól nyújthatóvá, az egészet beledolgozzuk a tepsibe.
  • A tejszínt, porcukrot, tojásokat, pudingport simára keverjük, felfőzzük.
  • A forró krémet a tésztára kenjük, meggyel megszórjuk.
  • Az amarettit zacskóba téve kicsik ütögetjük, ha puszedlivel készítjük az összedaraboluk, és rászórjuk a meggy tetejére.
  • Irány a sütő, 30-35 perc alatt megsütjük.