Csokoládés mogyorós kocka

2013.01.20 18:00

CSOKOLÁDÉS MOGYORÓS KOCKA

igazi ünnepi süti

Hozzávalók:

Tésztához: 6 tojásfehérje, 6 ek cukor /12 dkg /,2 ek liszt,1 ek sütőpor, 15 dkg őrölt mogyoró, 1 ek olaj.

Rétegezéshez:25 dkg Nutella, babapiskóta, tej a piskóta áztatásához –lehet keksz is.

Krémhez: 5 dl tej, 6 tojássárgája, 25 dkg kristálycukor, 1,5 cs. vanília puding, 25 dkg vaj.10 dkg étcsoki.

Tetejére:4 dl habtejszín Hulala, mogyoró a díszítéshez.

Készítése:

  • Tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, lisztet a mogyoróval, sütőporral a fehérjéhez adjuk, majd az olajat is beletesszük.
  • Sütőpapíros vagy vajazott-lisztezett tepsibe öntjük, előmelegített sütőben sütjük, langyosra kihűtjük, Nutellával megkenjük.
  • A krémhez 3,5 dl tejet fölforralunk. A többi tejet a tojások sárgájával, cukorral összekeverjük, a forralt tejjel összefőzzük, elfelezzük, az egyikbe belekeverjük a felolvasztott csokit.
  • A puha vajat habosra keverjük, elfelezzük, a kétféle krémhez adjuk, kikeverjük habosra.
  • A mogyorókrémre kenjük a vaníliás krémet. Erre a tejben felpuhított babapiskótát rakjuk., erre kerül a csokis krém.
  • A tejszínből kemény habot verünk, rákenjük a sütit.

Tipp: A tejszínhabot bekockázom és mindegyik kockába teszek egy szem mogyorót, így könnyebb lesz szeletelni hűtést követően.