Fekete erdő torta
2013.05.08 17:55
Hozzávalók: 1 kerek kakaós tortalap /3 részre vágva / 1 HULLALA, 1 üveg magozott meggybefőtt, 1 cs vaníliás pudingpor, csoki reszelék, porcukor, fahéj, szirup.
Készítés:
Elkészítjük a szirupot: 2-3 ek cukrot kevés vízzel felfőzünk. hűtjük egy kicsit.
A kimagozott meggyet megszórjuk fahéjjal, porcukorral.
A pudingot felfőzzük a meggybefőtt levével.
- Tejszínhabot kevés porcukorral keményre felverjük, cukor el is maradhat.
- Az alsó piskótalapot a sziruppal meglocsoljuk kissé, pudingot teszünk rá, erre meggyet, tejszínhabot, majd a többit is így.
- Tetejére pudingot kenünk, hűtőbe tesszük egy kis ideig.
- A maradék habbal megkenjük a tortát.
- Díszítésként reszelt csokit, meggyet, tejszínhabot tehetünk rá.
- 1-2 órára hűtőbe tesszük.