Fekete erdő torta

2013.05.08 17:55

Hozzávalók: 1 kerek kakaós tortalap /3 részre vágva / 1 HULLALA, 1 üveg magozott meggybefőtt, 1 cs vaníliás pudingpor, csoki reszelék, porcukor, fahéj, szirup.

Készítés:

Elkészítjük a szirupot: 2-3 ek cukrot kevés vízzel felfőzünk. hűtjük egy kicsit.

A kimagozott meggyet megszórjuk fahéjjal, porcukorral.

A pudingot felfőzzük a meggybefőtt levével.

  • Tejszínhabot kevés porcukorral keményre felverjük, cukor el is maradhat.
  • Az alsó piskótalapot a sziruppal meglocsoljuk kissé, pudingot teszünk rá, erre meggyet, tejszínhabot, majd a többit is így.
  • Tetejére pudingot kenünk, hűtőbe tesszük egy kis ideig.
  • A maradék habbal megkenjük a tortát.
  • Díszítésként reszelt csokit, meggyet, tejszínhabot tehetünk rá.
  • 1-2 órára hűtőbe tesszük.