Felvidéki túrós

2013.03.12 10:37

Hozzávalók:

Tészta: 30 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 10 dkg zsír, 1 tojás, 15 dkg cukor, tej, tejföl.

Töltelék:

5 tojás, 10 dkg porcukor, 0,5 kg túró, mazsola, 1 ek morzsa, reszelt citromhéj- ha van otthon-.

Készítése:

  • A sütőt előmelegítem, tepsit előkészítem.
  • A lisztet, sütőport, zsírt, tojást, cukrot kevés tejjel lágy nyújtható tésztává gyúrjuk.
  • A tészta felét beletessük a tepsibe, másik felét félretesszük.
  • Tölteléket elkészítjük:
  • A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habosra verjük.
  • A tojássárgát 10 dkg porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az áttört túrót.
  • A beáztatott mazsolát, 1 kanál morzsát,citromhéjat, morzsát, a felvert tojáshabot, rátesszük a tepsiben lévő tésztára.
  • A tészta másik felével befedjük, tojással megkenjük, villával megszurkáljuk, sütjük.

Tipp: a tésztaalap nagyon jó, én minden ilyen sütihez ezt klszítem. Pl.: almás, csokis meggyes, stb.