Felvidéki túrós
2013.03.12 10:37
Hozzávalók:
Tészta: 30 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 10 dkg zsír, 1 tojás, 15 dkg cukor, tej, tejföl.
Töltelék:
5 tojás, 10 dkg porcukor, 0,5 kg túró, mazsola, 1 ek morzsa, reszelt citromhéj- ha van otthon-.
Készítése:
- A sütőt előmelegítem, tepsit előkészítem.
- A lisztet, sütőport, zsírt, tojást, cukrot kevés tejjel lágy nyújtható tésztává gyúrjuk.
- A tészta felét beletessük a tepsibe, másik felét félretesszük.
- Tölteléket elkészítjük:
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habosra verjük.
- A tojássárgát 10 dkg porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az áttört túrót.
- A beáztatott mazsolát, 1 kanál morzsát,citromhéjat, morzsát, a felvert tojáshabot, rátesszük a tepsiben lévő tésztára.
- A tészta másik felével befedjük, tojással megkenjük, villával megszurkáljuk, sütjük.
Tipp: a tésztaalap nagyon jó, én minden ilyen sütihez ezt klszítem. Pl.: almás, csokis meggyes, stb.