Fokhagymagombóc leves

2013.01.20 17:04

FOKHAGYMAGOMBÓC LEVES

 

Hozzávalók:

2 db zsemleméretű tepertős pogácsa, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 3 ek liszt, 25 dkg krémsajt.

Készítése:

  • Pogácsákat apró kockákra vágom, 1 pohár langyos vízzel leöntöm,
  • Miután átnedvesedtek, lazán kinyomkodom, összedolgozom 2 gerezd zúzott fokhagymával, tojással és a liszttel. Sózom-borsozom.
  • A masszából nagyobb  diónyi golyókat formálok, lisztbe forgatom.
  • Közben felforralunk 1 l vizet, megsózom, beledobok 2 fokhagymagerezdet. A gombócokat megfőzöm ebben a vízben 10-12 perc alatt.
  • A krémsajtot simára keverem 1 ek liszttel és kevés vízzel. A forrásban lévő levesből is néhány kanállal lazítom a sajtos keveréket, majd behabarom a levest. Miután besűrűsödött még egyszer felforralom.