Gesztenyetekercs
2013.01.21 11:47
Hozzávalók:
2 cs. kiengedett gesztenyemassza, 6-8 dkg porcukor, 2 ek rum-vagy aroma.
Töltelék: 10dkg puha vaj, 10 dk porcukor, vanílás cukor.
Készítése:
- A kiengedett gesztenyemasszát 1 ek porcukorral és arummal összegyúrjuk.
- Porcukorral meghintjük a gyúródeszkát, rátesszük a masszát és folpack alatt akkorára nyújtuk, amekkorára szeretnénk, fél cm. vastag legyen!
- A porcukrot pici forró vízzel elkeverjük, hogy ne ropogjon a fogunk alatt, majd a puha vajjal habosra keverjük, a vaníliát hozzáadjuk.
- A fóliát levesszük a masszáról és rákenjük a krémet, feltekerjük alufóliába szorosan és hűtőbe tesszük, 1--2 órára.
- A hűtési időt követően kivesszük a fóliából és díszítjük pl: csokival, porcukorral, gyümölccsel, tejszínnel, ami van otthon.