Gesztenyetekercs

2013.01.21 11:47

Hozzávalók:

2 cs. kiengedett gesztenyemassza, 6-8 dkg porcukor, 2 ek rum-vagy aroma.

Töltelék: 10dkg puha vaj, 10 dk porcukor, vanílás cukor.

Készítése:

  • A kiengedett gesztenyemasszát 1 ek porcukorral és arummal összegyúrjuk.
  • Porcukorral meghintjük a gyúródeszkát, rátesszük a masszát és folpack alatt akkorára nyújtuk, amekkorára szeretnénk, fél cm. vastag legyen! 
  • A porcukrot pici forró vízzel elkeverjük, hogy ne ropogjon a fogunk alatt, majd a puha vajjal habosra keverjük, a vaníliát hozzáadjuk.
  • A fóliát levesszük a masszáról és rákenjük a krémet, feltekerjük alufóliába szorosan és hűtőbe tesszük, 1--2 órára.
  • A hűtési időt követően kivesszük a fóliából és díszítjük pl: csokival, porcukorral, gyümölccsel, tejszínnel, ami van otthon.