Gombafasírt

2013.01.22 17:38

Hozzávalók:

25 dkg csiperke, 1 fej hagyma dínsztelve, 2 db zsemle, 1 tojás, 1 csokor petrezselyem, só-bors, 2 gerezd fokhagyma, zsemlemorzsa, olaj.

Készítése:

  • Egy lábosban a hagymát dinsztelem, hozzáadom a nagyon apróra darabolt gombát, 5 percig párolom.
  • A zsemléket beáztatom, kifacsarom, hozzáadom a hagymás gombához.
  • Beleteszem a tojást, fűszereket, fokhagymát, petrezselymet, 30 percig pihentetem.
  • Zselmlemorzsát keverhetünk hozzá, ha szükséges, pogácsákat formázunk a masszából, forró olajban kisütjük.

Tipp: Tejfölös-majonézes mártogatóssal kínálhatjuk, amibe tehetünk lilahagymát, snidlinget, fokhagymát, ami van otthon.