Gombafasírt
2013.01.22 17:38
Hozzávalók:
25 dkg csiperke, 1 fej hagyma dínsztelve, 2 db zsemle, 1 tojás, 1 csokor petrezselyem, só-bors, 2 gerezd fokhagyma, zsemlemorzsa, olaj.
Készítése:
- Egy lábosban a hagymát dinsztelem, hozzáadom a nagyon apróra darabolt gombát, 5 percig párolom.
- A zsemléket beáztatom, kifacsarom, hozzáadom a hagymás gombához.
- Beleteszem a tojást, fűszereket, fokhagymát, petrezselymet, 30 percig pihentetem.
- Zselmlemorzsát keverhetünk hozzá, ha szükséges, pogácsákat formázunk a masszából, forró olajban kisütjük.
Tipp: Tejfölös-majonézes mártogatóssal kínálhatjuk, amibe tehetünk lilahagymát, snidlinget, fokhagymát, ami van otthon.