Gombás Húsgombócleves
2013.01.20 17:02
GOMBÁS HÚSGOMBÓCLEVES
Hozzávalók:
10 dkg darált akármilyen hús, 10 dkg darált húsos szalonna, 10 dkg darált gomba, 1 zsemle, 0,5 dl tej, 1 db tojás, 1 db sárgarépa, 1 fehérrépa, petrezselyemzöld, 15 dkg zöldbab, vöröshagyma, fokhagyma, olaj, só, bors,
Készítése:
- A hagyma felét megdinsztejük, hozzáadjuk a darált cuccokat, a zúzott fokhagymát, lepirítjuk, hűtjük.
- Hozzáadjuk a tojást, a tejben beáztatott-kinyomkodott zsömlét, petrezselyemzöldet összevágva, ízesítjük, gombócokat készítünk belőle.
- A felkockázott zöldségeket közben olajon megpárolom, lesütöm, vízzel felöntöm.
- Ízesítjük, majd a forrást követően a gombócokkal együtt készre főzzük lassú tűzön.