Gombás Húsgombócleves

2013.01.20 17:02

GOMBÁS HÚSGOMBÓCLEVES

Hozzávalók:

10 dkg darált akármilyen hús, 10 dkg darált húsos szalonna, 10 dkg darált gomba, 1 zsemle, 0,5 dl tej, 1 db tojás, 1 db sárgarépa, 1 fehérrépa, petrezselyemzöld, 15 dkg zöldbab, vöröshagyma, fokhagyma, olaj, só, bors,

Készítése:

  • A hagyma felét megdinsztejük, hozzáadjuk a darált cuccokat, a zúzott fokhagymát, lepirítjuk, hűtjük.
  • Hozzáadjuk a tojást, a tejben beáztatott-kinyomkodott zsömlét, petrezselyemzöldet összevágva, ízesítjük, gombócokat készítünk belőle.
  • A felkockázott zöldségeket közben olajon megpárolom, lesütöm, vízzel felöntöm.
  • Ízesítjük, majd a forrást követően a gombócokkal együtt készre főzzük lassú tűzön.