Gombás rakott kifli

2013.01.20 17:26

GOMBÁS RAKOTT KIFLI

Hozzávalók:

7 szikkadt kifli, 3 dl tej, vöröshagyma, olaj, 2 sárgarépa, 30 dkg gomba, 5 tojás, 3 dl tejföl, 10 dkg füstölt sajt, 1 mk pirospaprika, bazsalikom, só, bors, vaj.

Készítése:

  • Tojásokat keményre főzzük, felkarikázzuk.
  • Vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a szeletelt gombát, és a reszelt sárgarépát, fűszerezzük, megpároljuk.
  • A kifliket  felkarikázzuk, hideg tejbe áztatjuk, vigyázni kell, hogy ne ázzon el.
  • Edényt kivajazunk, belerakunk egy sor kiflit, ragut kenünk rá, majd a szeletelt tojásokat is rátesszük, tejföllel, amit előtte ízesítek meglocsolom, majd ismételjük a rétegezést.
  • Legfelülre kifli kerüljön, tegyük rá a maradék tejfölt és a reszelt sajtot.
  • Alufóliával letakarva 15 percig előmelegített sütőben sütjük, majd fólia nélkül pirítjuk.