Gombás szalonnás pite
2013.01.22 17:50
Hozzávalók:
Pite tészta: 20 dkg liszt, só, 10dkg vaj, 1 tojás.
Töltelék:
20 dkg gomba, 10dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 3 dl tejföl, só-bors, 2 tojás, petrezselyem.
Készítése:
- Lisztet, sóval, vajjal tojással összemorzsoljuk, folpackba téve 30 percig hűtőbe rakjuk.
- A gombát aprítjuk, a szalonnát felkockázzuk, kisütjük, a zsírjában a hagymát dinszteljük.
- Gombát beletesszük, 10 percet pároljuk, hozzáadjuk a tejfölt, langyosra hűtöm.
- A tojásokat felverem, petrezselymet beleteszem és gombára öntöm.
- A piteformát kivajazom, a tésztát beleteszem, villával megszurkálom az alját, beleöntöm a gombás tölteléket.
- Előmelegített sütóben 180 fokon 30-35 percig sütjük.