Gombás szalonnás pite

2013.01.22 17:50

Hozzávalók:

Pite tészta: 20 dkg liszt, só, 10dkg vaj, 1 tojás.

Töltelék:

20 dkg gomba, 10dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 3 dl tejföl, só-bors, 2 tojás, petrezselyem.

Készítése:

  • Lisztet, sóval, vajjal tojással összemorzsoljuk, folpackba téve 30 percig hűtőbe rakjuk.
  • A gombát aprítjuk, a szalonnát felkockázzuk, kisütjük, a zsírjában a  hagymát dinszteljük.
  • Gombát beletesszük, 10 percet pároljuk, hozzáadjuk a tejfölt, langyosra hűtöm.
  • A tojásokat felverem, petrezselymet beleteszem és gombára öntöm.
  • A piteformát kivajazom, a tésztát beleteszem, villával megszurkálom az alját, beleöntöm a gombás tölteléket.
  • Előmelegített sütóben 180 fokon 30-35 percig sütjük.