Habos almás
Hozzávalók: 3 tojás sárgája+1 egész, 3 tojásfehérje, 25 dkg túró, 3 dkg morzsa, 15 dkg alma, fél sütőpor, 1 kk édesítő, reszelt citromhéj,
1 kk citromlé, 1 mk fahéj.
Készítése:
A tojásokat, túrót, morzsát összekeverem, fél órára hűtőbe tesszük.
Sütőt előmelegítjük, tepsit lilenjük.
Hozzákeverjük a sütőport, édesítőt, citromhéjat.
Egyenletesen elterítjük a masszát.
Almát lelereszeljük, fahéjjal összekeverjük, rákenjük a masszára.
Betesszük a sütőbe, addig, amíg a széle kezd sülni.
Közben elkészítjük a tojáshabot, melyhez citromlevet, és az édesítőt hozzákeverjük.
Rákenjük a sütire, visszatesszük a sütőbe, amíg rászárad a hab.