Habos almás

2013.05.15 19:41

Hozzávalók: 3 tojás sárgája+1 egész, 3 tojásfehérje, 25 dkg túró, 3 dkg morzsa, 15 dkg alma, fél sütőpor, 1 kk édesítő, reszelt citromhéj,

1 kk citromlé, 1 mk fahéj.

Készítése:

A tojásokat, túrót, morzsát összekeverem, fél órára hűtőbe tesszük.

Sütőt előmelegítjük, tepsit lilenjük.

Hozzákeverjük a sütőport, édesítőt, citromhéjat.

Egyenletesen elterítjük a masszát.

Almát lelereszeljük, fahéjjal összekeverjük, rákenjük a masszára.

Betesszük a sütőbe, addig, amíg a széle kezd sülni.

Közben elkészítjük a tojáshabot, melyhez citromlevet, és az édesítőt hozzákeverjük.

Rákenjük a sütire, visszatesszük a sütőbe, amíg rászárad a hab.