Hamburger

2013.02.27 11:36

Hozzávalók:

8 hamburger zsemle, 50 dkg darált marhahús, 1 közepes fej vörödhagyma, 1 közepes lilahagyma, ketchup, mustár, olivaolaj, 1/2 kk őrölt kömény

karikára vágott paradicsom, lapka sajt, tojás.

Készítése:

  • Darált húst a fenti fűszerekkel, 1-2 tojással, és  zsemlemorzsával összeállítjuk, forró olajban kisütjük.
  • A vöröshagymát felkarikázzuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük, papírra szedjük.
  • A hamburger zsömléket félbe vágjuk, előmelegített palacsinat sütőben olaj nélkül a vágott felületeket megpirítjuk.
  • A lilahagymát apróra vágjuk pici olajon és vízen üvegesre pároljuk.
  • A ketchupot és mustárt összekeverjük, ráöntjük a lilahagymára, összekeverjük, ez lesz a szósz.
  • Zsemle alsó részére szósz, salátalevél, karikára vágott paradicsom, húspogácsa, egy szelet sajt,
  • pirított hagyma, szósz,-ízlés szerint, majd a zsemle teteje.