Hamburger
2013.02.27 11:36
Hozzávalók:
8 hamburger zsemle, 50 dkg darált marhahús, 1 közepes fej vörödhagyma, 1 közepes lilahagyma, ketchup, mustár, olivaolaj, 1/2 kk őrölt kömény
karikára vágott paradicsom, lapka sajt, tojás.
Készítése:
- Darált húst a fenti fűszerekkel, 1-2 tojással, és zsemlemorzsával összeállítjuk, forró olajban kisütjük.
- A vöröshagymát felkarikázzuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük, papírra szedjük.
- A hamburger zsömléket félbe vágjuk, előmelegített palacsinat sütőben olaj nélkül a vágott felületeket megpirítjuk.
- A lilahagymát apróra vágjuk pici olajon és vízen üvegesre pároljuk.
- A ketchupot és mustárt összekeverjük, ráöntjük a lilahagymára, összekeverjük, ez lesz a szósz.
- Zsemle alsó részére szósz, salátalevél, karikára vágott paradicsom, húspogácsa, egy szelet sajt,
- pirított hagyma, szósz,-ízlés szerint, majd a zsemle teteje.