Hamis somlói

2013.05.08 17:20

Hozzávalók: 2 tojás, 6 ek kristálycukor, 1 vaníliás cukor, 4 ek kakaópor, 2 ek liszt, 1 l tej, rumaroma, 10 dkg vaj, mazsola, narancs/citromhéj,

1 cs. kerek piskóta/LIDL-ben kapható a legjobb/ , 2 dl Hulala.

Készítése:

  • A tojásokat kikavarjuk a cukrokkal.
  • Hozzákeverjük a kakaóport, rumaromát, lisztet, majd annyi tejjel felöntjük, hogy csomómentesre kavarjuk.
  • Apránként hozzáaöntjük a többi tejet, felfőzzük, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, mazsolát, apróra vágott narancshéjat,
  • lehet beletenni diót, vagy mogyorót.
  • Egy nagy üvegtál aljára a forró krémből rakunk, erre jön a piskóta, krém, stb. tetején krém legyen!
  • Hulalát felverjük, a krémre simítjuk, szitáljunk rá kakaóport, csokit reszelhetünk a tetejére.