Hamis somlói
2013.05.08 17:20
Hozzávalók: 2 tojás, 6 ek kristálycukor, 1 vaníliás cukor, 4 ek kakaópor, 2 ek liszt, 1 l tej, rumaroma, 10 dkg vaj, mazsola, narancs/citromhéj,
1 cs. kerek piskóta/LIDL-ben kapható a legjobb/ , 2 dl Hulala.
Készítése:
- A tojásokat kikavarjuk a cukrokkal.
- Hozzákeverjük a kakaóport, rumaromát, lisztet, majd annyi tejjel felöntjük, hogy csomómentesre kavarjuk.
- Apránként hozzáaöntjük a többi tejet, felfőzzük, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, mazsolát, apróra vágott narancshéjat,
- lehet beletenni diót, vagy mogyorót.
- Egy nagy üvegtál aljára a forró krémből rakunk, erre jön a piskóta, krém, stb. tetején krém legyen!
- Hulalát felverjük, a krémre simítjuk, szitáljunk rá kakaóport, csokit reszelhetünk a tetejére.