Húsgombócok sült paradicsomos szósszal és spagettivel
Hozzávalók:
70 dkg darált hús, 1 fej hagyma dínsztelve, 8 gerezd fokhagyma, 1 tojás, só-bors, 5-6 ek zsemlemorzsa, 80 dkg hámozott paradicsom konzerv,2 ek olaj, 4 ek reszelt parmezán, 40 dkg spagetti.
Készítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokon.
A húsgombóchoz összekeverjük a darált húst a kihűlt dínsztelt hagymával.
Belereszelünk 4 gerezd fokhagymát, hozzáadjuk a tojást, só-bors, és zsemlemorzsa eleggyel összegyúrjuk, kb. 2 cm-es golyókat formálunk belőle.
Egy lapos jénaib egymástól kis távolságra lerakjuk.
A hámozott paradicsomhoz reszeljük a maradék fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk az olíva olajat és a reszelt parmezánt.
A szószt a paradicsomokra öntjük, 45 precig sütjük.
Forró sós vízben kifőzzük spagót, összekeverve tálaljuk.