Húsos gombóc

2013.01.20 17:41

HÚSOS GOMBÓC

Hozzávalók: 30 dkg bármilyen pörkölt, tejföl, só, bors, 1 kg burgonya, 1 tojás, liszt.

Készítése:

  • A kész pörköltet átszűrjük, a húst ledaráljuk.
  • A húsmasszát tejföllel, fűszerekkel  utána ízesítjük.
  • A burgonyát kockára vágjuk, főzzük, leöntjük és hűlni hagyjuk.
  • Áttörjük, hozzáadjuk a tojást és annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
  • Kb. 1 cm-es kockára vágjuk, és mindegyik közepébe teszünk 1 kiskanálnyi húsmasszát, majd gombócot formálunk belőle.
  • Lobogó sós vízben kifőzzük.
  • A megmaradt szaftot tejföllel besűrítjük, és gombócokkal tálaljuk.