Húsos gombóc
2013.01.20 17:41
HÚSOS GOMBÓC
Hozzávalók: 30 dkg bármilyen pörkölt, tejföl, só, bors, 1 kg burgonya, 1 tojás, liszt.
Készítése:
- A kész pörköltet átszűrjük, a húst ledaráljuk.
- A húsmasszát tejföllel, fűszerekkel utána ízesítjük.
- A burgonyát kockára vágjuk, főzzük, leöntjük és hűlni hagyjuk.
- Áttörjük, hozzáadjuk a tojást és annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
- Kb. 1 cm-es kockára vágjuk, és mindegyik közepébe teszünk 1 kiskanálnyi húsmasszát, majd gombócot formálunk belőle.
- Lobogó sós vízben kifőzzük.
- A megmaradt szaftot tejföllel besűrítjük, és gombócokkal tálaljuk.