Illatos sült birsalma
2013.01.20 17:56
ILLATOS SÜLT BIRSALMA
Hozzávalók:
3 birsalma, 12 szegfűszeg, 1,5 dl fehérbor, 3 ek méz, 2 fahéjrúd.
Készítése:
- Sütőt előmelegítjük. A birsalmákat megmossuk, de nem hámozzuk meg, majd kettévágjuk, és a magházukat kivesszük.
- Minden fél almába teszünk szegfűszeget, vágott felükkel lefelé hőálló tálba tesszük.
- A bort és a mézet 3 dl vízzel elkeverjük, az almákra öntjük, mellé tesszük a fahéjakat. alufóliával betakarjuk és 1 órát sütjük. Ekkor megfordítjuk és 15 percig fólia nélkül sütjük.
- A sült birsalmákat óvatosan tányérra emeljük, meglocsoljuk a főzőlével.