Illatos sült birsalma

2013.01.20 17:56

ILLATOS SÜLT BIRSALMA

Hozzávalók:

3 birsalma, 12 szegfűszeg, 1,5 dl fehérbor, 3 ek méz, 2 fahéjrúd.

Készítése:

  • Sütőt előmelegítjük. A birsalmákat  megmossuk, de nem hámozzuk meg, majd kettévágjuk, és a magházukat kivesszük.
  • Minden fél almába teszünk szegfűszeget, vágott felükkel lefelé hőálló tálba tesszük.
  • A bort és a mézet 3 dl vízzel elkeverjük, az almákra öntjük, mellé tesszük a fahéjakat. alufóliával betakarjuk és 1 órát sütjük. Ekkor megfordítjuk és 15 percig fólia nélkül sütjük.
  • A sült birsalmákat óvatosan tányérra emeljük, meglocsoljuk a főzőlével.