Juhtúrós puliszkagaluska

2013.02.26 11:37

Hozzávalók:

60 dkg kukoricadara, 30dkg juhtúró, 30 dkg császárszalonna, vagy bacon, 1 ek olaj, só.

Készítése:

  • A kukoricadarát mikróba megfőzöm, szabály 3:1-ben, vagyis amennyi dara, 3x annyi víz kell hozzá.
  • Gyúrótáblára kiterítjük a főzést követően, 6x4 cm-es téglalap alakúra osztjuk.
  • A császárszalonnát felkockázzuk, pici olajon megpirítjuk, összekeverjük a juhtúróval.
  • Ha szüksége pici tejföllel kenhetőbbé tesszük, kanállal belerakjuk a téglalapok közepére,
  • a négy sarkát összefogva galuskát formálunk belőlük.
  • Forró olajban világosbarnára sütjük.