Kakaós és túrós csiga

2013.01.20 17:58

KAKAÓS ÉS TÚRÓS CSIGA

Hozzávalók:

Tészta:

1 dl olaj, 1 kg liszt, só, 10 dkg cukor, 3 dkg élesztő, 2 tojássárga, fél citrom reszelt héja, annyi tej, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.

Kakaós töltelék: 10 dkg kakaópor, 3 ek cukor.

Túrós töltelék: 3 dl tej, 25 dkg túró, 5 dkg mazsola, 10dkg porcukor, reszelt citromhéj, 1 vaníliás puding.

Készítése:

  • Megfőzzük a pudingot, hozzáadjuk a túrót, mazsolát, citromhéjat.
  • A tésztát elkészítjük, kelesztjük.
  • A megkelt tésztát kétfelé vesszük, kinyújtjuk 1,5-2 cm vastagra, megkenjük olvasztott margarinnal.
  • Az egyiket megszórjuk kakaóval, a másikat túrós töltelékkel, feltekerjük 3 cm-es darabokra vágjuk.
  • Tepsibe téve megkenjük felvert tojással, előmelegített sütőben megsütjük.