Kakaós túrós szelet

2013.02.06 11:54

Hozzávalók:

Tészta: 4 tojás, 3 ek porcukor, 3 ek kakaó, 4 ek liszt, 2 cs. vaníliás cukor, fél sütőpor, 0,5 dl olaj.

Töltelék: 25 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 50 dkg túró.

Máz: 12 dkg étcsoki, 2 dkg vaj, 4 ek tejszín.

Készítése:

  • A sütőt előmelegítem, a tepsit előkészítem.
  • A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem, hozzáadom a kakaót.
  • Liszttel elkeverem a sütőport, a kakakós keverékhez adjuk, hozzáadjuk az olajat is.
  • A tojásfehérjét felverjük, hozzákeverjük a kakaós masszához, tepsibe öntjük, sütjük, hűtjük.
  • A krémhez habosra keverjük a vajat és a porcukrot, hozzáadjuk az áttört túrót.
  • A mázhoz felolvasztjuk gőz felett a darabolt csokit, hozzáadjuk a vajat, a tejszínt felmelegítjük, és a
  • csokihoz hozzákeverjük.
  • Bevonjuk a csokival a túrót, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.