Kakukkfüves kenyérrudak

2014.01.20 19:58
 

 


 

hozzávalók / 4 adag

40 dkg kenyérliszt BL80

2 teáskanál

2 dkg élesztő

2 ek olívaolaj

1 tk kakukkfű (szárított, morzsolt)

1 dl kefír (vagy joghurt)

2 dl víz

elkészítés

  1. Langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd beleöntjük az olajat.lisztet elkeverjük a sóval és kakukkfűvel, majd a joghurttal és élesztős vízzel együtt tésztává gyúrjuk. Jól kidolgozzuk, langyos helyen 20 percig kelesztjük.
  2. Lisztezett deszkára borítjuk,  egy kicsit átgyúrjuk és kb. 22 cm hosszú és 6-8 mm széles rudakat sodrunk. Kb. 40 db lesz belőle.
  3. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy közben lazán csavarunk rajta (mint a kötél), ettől szebb formája lesz. Nem kell keleszteni, mert mire végzünk a sodorgatással, addig még úgyis kel.
  4. Mielőtt betesszük a sütőbe, kenjük meg egy kevés vízzel. Kb. 15 perc alatt pirosra sü