Kakukkfüves kenyérrudak
2014.01.20 19:58
hozzávalók / 4 adag
40 dkg kenyérliszt BL80
2 teáskanál só
2 dkg élesztő
2 ek olívaolaj
1 tk kakukkfű (szárított, morzsolt)
1 dl kefír (vagy joghurt)
2 dl víz
elkészítés
- Langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd beleöntjük az olajat.lisztet elkeverjük a sóval és kakukkfűvel, majd a joghurttal és élesztős vízzel együtt tésztává gyúrjuk. Jól kidolgozzuk, langyos helyen 20 percig kelesztjük.
- Lisztezett deszkára borítjuk, egy kicsit átgyúrjuk és kb. 22 cm hosszú és 6-8 mm széles rudakat sodrunk. Kb. 40 db lesz belőle.
- A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy közben lazán csavarunk rajta (mint a kötél), ettől szebb formája lesz. Nem kell keleszteni, mert mire végzünk a sodorgatással, addig még úgyis kel.
- Mielőtt betesszük a sütőbe, kenjük meg egy kevés vízzel. Kb. 15 perc alatt pirosra sü