Kalocsai sertésborda
2013.01.20 17:44
KALOCSAI SERTÉSBORDA
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj, só, bors, pirospaprika, liszt, 20 dkg császárszalonna, vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, paprika, paradicsom, 10 dkg virsli.
Készítése:
- A húst felszeleteljük, szárazra töröljük, sóval-borssal megszórjuk, paprikás lisztben megforgatjuk.
- A szalonnát kisütjük, kiszedjük és zsírban hirtelen megsütjük a húsokat.
- A visszamaradt zsírban dinszteljük a hagymát, fokhagymát, beletesszük a pirospaprikát, majd a felvágott paprikát, és a lehéjazott paradicsomot, picit összeforraljuk, beletesszük a virsliket.
- A húsokat is beletesszük, néhány perc alatt összeforraljuk.
- Gombás rizzsel kínáljuk.