Kalocsai sertésborda

2013.01.20 17:44

 

KALOCSAI SERTÉSBORDA

Hozzávalók:

60 dkg sertéskaraj, só, bors, pirospaprika, liszt, 20 dkg császárszalonna, vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, paprika, paradicsom, 10 dkg virsli.

Készítése:

  • A húst felszeleteljük, szárazra töröljük, sóval-borssal megszórjuk, paprikás lisztben megforgatjuk.
  • A szalonnát kisütjük, kiszedjük és zsírban hirtelen megsütjük a húsokat.
  • A visszamaradt zsírban dinszteljük a hagymát, fokhagymát, beletesszük a pirospaprikát, majd a felvágott paprikát, és a lehéjazott paradicsomot, picit összeforraljuk, beletesszük a virsliket.
  • A húsokat is beletesszük, néhány perc alatt összeforraljuk.
  • Gombás rizzsel kínáljuk.