Kapros csirke

2013.01.20 17:30

KAPROS CSIRKE

 

Hozzávalók:

40-50 dkg csirkemell, 4 dl tej, liszt, vaj, só, bors, szerecsendió, kapor, húslé.

Készítése:

  • Csirkemellet felszeleteljük, sózzuk - borsozzuk, forró kevés olajon elősütjük, majd a húslével felengedve  megpároljuk.
  • Elkészítjük a kapormártást: olvasztott vajban a lisztet habzásig melegítjük, ezután langyos tejjel felengedjük, simára keverjük.  Fűszerezzük a fűszerekkel és a kaporral.
  • Húst a mártással leöntve kukoricás vagy paradicsomos rizzsel kínáljuk.

TIPP:

Paradicsomos rizs: szokásos módon elkészítem a rizst. Hagymát dinsztelek, erre ha van ráteszek kápia vagy kaliforniai paprikát, ezzel tovább dinsztelem, amikor kész 3-4 paradicsomot ráteszek /előtte a héját leszedem/ ezzel egy picit összerottyantom, belekeverem a rizst, ha szükséges  ízesítem.