Kapros csirke
2013.01.20 17:30
KAPROS CSIRKE
Hozzávalók:
40-50 dkg csirkemell, 4 dl tej, liszt, vaj, só, bors, szerecsendió, kapor, húslé.
Készítése:
- Csirkemellet felszeleteljük, sózzuk - borsozzuk, forró kevés olajon elősütjük, majd a húslével felengedve megpároljuk.
- Elkészítjük a kapormártást: olvasztott vajban a lisztet habzásig melegítjük, ezután langyos tejjel felengedjük, simára keverjük. Fűszerezzük a fűszerekkel és a kaporral.
- Húst a mártással leöntve kukoricás vagy paradicsomos rizzsel kínáljuk.
TIPP:
Paradicsomos rizs: szokásos módon elkészítem a rizst. Hagymát dinsztelek, erre ha van ráteszek kápia vagy kaliforniai paprikát, ezzel tovább dinsztelem, amikor kész 3-4 paradicsomot ráteszek /előtte a héját leszedem/ ezzel egy picit összerottyantom, belekeverem a rizst, ha szükséges ízesítem.