Kapros töltött káposzta
2013.01.20 17:42
KAPROS TÖLTÖTT KÁPOSZTA
Hozzávalók: 60 dkg savanyú káposzta, 6-8 levél savanyú káposzta, vöröshagyma, fokhagyma, 10 dkg húsos szalonna, olaj, pirospaprika, babérlevél, paprikakrém, 20 dkg füstölt hús, 40 dkg darált sertés hús, 8-10dkg rizs, 1 tojás, só, bors, vegeta, tejföl, 2 cs. kapor.
Készítése:
- A füstölt húst megfőzöm, a levét félreteszem, kihűlés után felszeletelem.
- A rizst elkészítjük, kihűtjük, a darált húshoz adjuk, fűszerezzük, a káposztalevélbe töltjük.
- A szalonnát összevágjuk, kiolvasztjuk, a hagymát megdinszteljük a zsíron, a paprikát, paradicsomot miután összevágtam ráteszem, és együtt dinsztelem.
- A szálas káposztát megmosom, egy kicsit összevágom, és összekeverem a szalonnás cuccal. majd belerakom a felét egy edénybe, ráteszem az összevágott füstölt húst és az apróra vágott kaprot.
- Szépen elrendezem a leveles tölteléket, rárakom a maradék káposztát és felöntöm a füstölt hús levével majd beküldöm a sütőbe.
- Kb. 1 órát párolom, amikor elkészült tejföllel meglocsolom, kaporral meghintve tálalom.