Konyakmeggyes szelet babapiskótvával

2013.03.16 14:24

Hozzávalók:

Tésztához: 30 dkg liszt, 1 ek kakaó, 5 dkg cukor, 1/2 sütőpor, 5 dkg Rama, 2 tojás sárgája, 1 dl tej.

Töltelék: 1 ü. meggy, 2 ek konyakmeggy/rum aroma, 10 dkg babapiskóta.

Krém: 2 pudingpor -tejszín vagy vanília-, 5 dl tej, 20 dkg porcukor, 20 dkg Rama.

Máz: 1 ek kakaó, 1 ek cukor, kevés víz, 2 dkg vaj.

Készítése:

  • Tésztához valókat összegyúrjuk, 2 cipót készítünk, nyújtjuk, sütjük.
  • Meggyet lecsöpögtetjük, aromával összekverjük.
  • Pudingport felfőzzük, cukrot hozzákeverjük, hűtjük.
  • Ramat habosra keverjük, a hideg punggal összekeverjük.
  • Babapiskótákat daraboljuk, a krémhez adjuk a meggyel együtt.
  • Az egyik lapot tálcára tesszük, rápakoljuk a krémet, másik lappal lefedjük, hűtőbe tesszük 1 éjszakára.
  • Másnap elkészítjük a mázat:
  • Kakaóport a cukorral elkeverjük, vizet hozzáadjuk, felforraljuk, tűzről levesszük, a vajat hozzáadjuk, és a sütire simítjuk.