Konyakmeggyes szelet babapiskótával

2013.01.29 17:18

Hozzávalók:

30 dkg liszt, 1 ek kakaó, 5 dkg cukor, fél cs. sütőpor, 5 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 1 dl tej.

Töltelék: 2 cs tejszín ízű puding, 5 dl tej, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj,1 ü. magozott meggy, 2 ek konyakmeggy - vagy rum - aroma, 10 dkg babapiskóta.

Máz: 1 ek kakó, 1 ek cukor, kevés víz, 2 dkg vaj.

Készítése:

  • A lapokhoz valókat összegyúrjuk, szükség szerint még adhatunk hozzá tejet, hogy könnyen nyújtható legyen.
  • Két lapot sütünk, kihűtjük.
  • Meggyet leszúrjük az aromával összekeverjük, állni hagyjuk.
  • A pudingot felfőzzük a tejjel, a cukrot hozzákeverjük, kihűtjük.
  • Egy nagy tálban a vajat habosra keverjük, hozzákeverjük a pudingot.
  • Babapiskótát apróra daraboljuk, majd ezt is hozzáadjuk a pudinghoz, mehet bele a lecsöpögtetett meggy is.
  • Az alsó lapot a tálcára helyezzük, ráhalmozzuk az összekevert krémet, elsimítjuk, mehet rá a teteje.
  • Elkészítjük a mázat, melyhet egy kis lábasban összekeverjük a kakaót, a cukrot, és egy kevés vizet, felforraljuk,
  • levesszük a tűzról, hozzákeverjük a vajat.
  • A süti tetejére simítjuk, lefedjük fóliával és betesszük a hűtőbe. Célszerű előző napon elkészíteni.