Krémsajtos lepény

2013.01.23 16:53

Hozzávalók:

2 citrom, 50 dkg natúr krémsajt /Philadephia/, 16 dkg cukor, 1 vaníliarúd, 8 tojás, 16 dkg finom liszt, 4 dl habtejszín,

a tepsi kikenéséhez vaj, tálaláskor a tetjére porcukor.

Készítése:

  • Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, kivajazunk egy 20x30-as tepsit.
  • A citromhéjakat egy tálba reszeljük, majd a levüket is beletesszük.
  • Rátesszük a krémsajtot, a cukrot, a vanília kikapart magjait és a tojásokat is.
  • Egészet robotgéppel 2-3 perc alatt jól összekeverjük.
  • Lassabb fokozaton hozzáadjuk a lisztet, majd a tejszínt: kifejezetten híg tészát kapunk, de ez így rendben van.
  • A tésztát 25 perc alatt megsütjük, rácsra téve kihűtjük, porcukorral meghintve tálaljuk.