Lazacos blini REMEK
Hozzávalók: 3 dl tej, 1/2 kk cukor, 2 dkg élesztő, 20 dkg liszt, 4 tojás, 15-20 dkg füstölt lazac, 5 dkg kígyóuborka, kapor, só, olaj, 2 dl tejföl.
Készítése:
1,5 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, meleg helyen felfuttatjuk.
Kettéválasztjuk a tojásokat, a sárgát habverővel összekeverjük a maradék 1,5 dl tejjel, majd a liszthez adjuk, elkeverjük.
Apránként hozzáadjuk az élesztős tejet, meleg helyen kelesztjük.
A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, a megkelt tésztához keverjük.
Olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben kis korongokat sütünk.
TÁLALÁS
A lepénykékre 1 kanál tejfölt teszünk, majd lazac szeletkéket, vékonyra szeletelt ubit, és ha van kaprot.