Lazactekercs mascarponeval

2013.03.01 15:11

Hozzávalók:

25 dkg szeletelt lazac, 10 dkg lazac a krémbe, 25 dkg mascarpone, kaviár, 1 dl habtejszín, 3 ek vodka, só, bors, metélőhagyma, citromlé

Készítése:

  • Mascarponét símára keverni ízlés szerinti borssal -ez mutatósabb, ha színes- sóval.
  • Vodkát hozzáadjuk, majd a citromlevet, az apróra vágott metélőhagymát, és a szintén apróra vágott lazacot, majd össszekeverjük.
  • A tejszínt felverjük, kanalanként a krémhez keverjük, arra figyelni kell, hogy ne legyen laza a krém.
  • A krémet hűtőbe tenni 1-2 órára.
  • Folpackot kiterítek, ráteszem a lazacszeletet, majd megkenem, feltekrem.
  • Mehet szintén a hűtőbe, tálalás előtt felszeleteli, tetjére mehet a kaviár.
  • Pirított kiflikarikákkal szépen lehet tálalni.