Lazactekercs mascarponeval
2013.03.01 15:11
Hozzávalók:
25 dkg szeletelt lazac, 10 dkg lazac a krémbe, 25 dkg mascarpone, kaviár, 1 dl habtejszín, 3 ek vodka, só, bors, metélőhagyma, citromlé
Készítése:
- Mascarponét símára keverni ízlés szerinti borssal -ez mutatósabb, ha színes- sóval.
- Vodkát hozzáadjuk, majd a citromlevet, az apróra vágott metélőhagymát, és a szintén apróra vágott lazacot, majd össszekeverjük.
- A tejszínt felverjük, kanalanként a krémhez keverjük, arra figyelni kell, hogy ne legyen laza a krém.
- A krémet hűtőbe tenni 1-2 órára.
- Folpackot kiterítek, ráteszem a lazacszeletet, majd megkenem, feltekrem.
- Mehet szintén a hűtőbe, tálalás előtt felszeleteli, tetjére mehet a kaviár.
- Pirított kiflikarikákkal szépen lehet tálalni.