Lencseleves húsgombóccal
2013.01.20 17:03
LENCSELEVES HÚSGOMBÓCCAL
Hozzávalók:
50 dkg lencse, 1 vöröshagyma, 3 répa, 1 petrezselyem, olaj, 1 ek liszt, babérlevél, só, bors, 1 tk cukor, 1 ek ecet,
Húsgombóchoz: 25 dkg darált hús, 1 tojás, 2 ek zsemlemorzsa, majoránna, 2,5 dl húsleves.
Készítése:
- A beáztatott lencsét feltesszük főzni.
- A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket, meghintjük liszttel.
- A fővő lencsével felöntjük, babérlevelet hozzáadjuk, ízesítjük.
- Húsgombóchoz pici hagymát dinsztelünk, hozzáadjuk a darált húshoz, belekeverjük a tojást, zsemlemorzsát, sót, borsot adunk hozzá.
- Gyöngyöző húslevesben kifőzzük kb. 10 perc, hozzáadjuk levestől a lencséhez.
- Tejföllel kínáljuk.