Lencseleves húsgombóccal

2013.01.20 17:03

LENCSELEVES HÚSGOMBÓCCAL

Hozzávalók:

50 dkg lencse, 1 vöröshagyma, 3 répa, 1 petrezselyem, olaj, 1 ek liszt, babérlevél, só, bors, 1 tk cukor, 1 ek ecet,

Húsgombóchoz: 25 dkg darált hús, 1 tojás, 2 ek zsemlemorzsa, majoránna, 2,5 dl húsleves.

Készítése:

  • A beáztatott lencsét feltesszük főzni.
  • A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket, meghintjük liszttel.
  • A fővő lencsével felöntjük, babérlevelet hozzáadjuk, ízesítjük.
  • Húsgombóchoz  pici hagymát dinsztelünk, hozzáadjuk a darált húshoz, belekeverjük a tojást, zsemlemorzsát, sót, borsot adunk hozzá.
  • Gyöngyöző húslevesben kifőzzük kb. 10 perc, hozzáadjuk levestől a lencséhez.
  • Tejföllel kínáljuk.