Levendulás keksz
2015.06.22 20:46
Hozzávalók: 35 dkg liszt, 10 dkg marcipán massza /kockára vágva/ 1 mk só, 1 mk sütőpor, 5 dkg levendulás porcukor, 1 citrom reszelt héja, 20 dkg vaj /kockára vágva/, 1 tojás sárgája, fehér csoki a díszítéshez.
Készítése:
- Porcukrot felteszek melegedni, hozzáadok 2 ek levendula virágot, 2-3 percig keverem, amíg illata nem lesz, hűtöm, majd átszitálom.
- Lisztet, sót, cukrot, sütőport, citrom héjat, marcipánt, hideg vajat géppel-vagy kézzel morzsásra gyúrjuk.
- Hozzáadjuk a tojás sárgát, fóliába tesszük, irány a hűtő, min. 2 óra, vagy egy éjszaka.
- A pihentetés után kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, szaggatjuk, sütjük 8-10 percig kb. 190 fokon.
- Kihűlés után fehér olvasztott csokival lehet díszíteni, ez el is maradhat.